Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Keltuaisongelma!

Vierailija
16.09.2024 |

Ajattelin tehdä marenkia, joten keltuaiset jäävät siis ylimääräisiksi. Monesti olen tehnyt samalla marenkien seuraksi keltuaisista creme bruleeta, mutta nyt ei ole oikein sellainen olo. Ns. perusruokaakin on jääkaapissa sen verran, että mitään isoa ruokaa ei ole nyt järkevää alkaa tehdä. Mietin, voisiko keltuaisia keittää ihan tuolleen pelkilteen? Vai menevätkö rikki? Toki vaihtoehto on myös säästää ne myöhemmäksi, mutta onnistuuko se mitenkään ilman, että kuivuvat tai menevät muuten pahaksi?



Vittuiluja en tarvitse ja olen jo käyttänyt googlea neuvoja löytämättä. Jos muuta vaihtoehtoa ei ole, niin paistan keltuaiset ihan normaalisti niin kuin kokonaisen munan tekisin. Ajattelin vain, että olisi hauskaa kokeilla jotain muuta (esim tuota keittämistä). :)

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
16.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Säilyisiköhän keltuaiset vaikka veteen upotettuna jääkaapissa päivän tai pari?

Vierailija
2/7 |
16.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keltuainen on rasvapitoinen, ja säilyy siksi huonommin. Se kestää pari päivää veteen upotettuna jääkaapissa. Erotellut keltuaiset ja valkuaiset voi hyvin myös pakastaa. Pakastimessa ne säilyvät noin neljä kuukautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
16.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Keltuainen on rasvapitoinen, ja säilyy siksi huonommin. Se kestää pari päivää veteen upotettuna jääkaapissa. Erotellut keltuaiset ja valkuaiset voi hyvin myös pakastaa. Pakastimessa ne säilyvät noin neljä kuukautta.

 

Kiitos tästä vastauksesta! Laitoinkin keltuaiset kylmään veteen jääkaappiin. Jos en huomenna keksi niille käyttöä, niin hyvä tietää, että voi pakastaakin. :)

T. Aloittaja

 

Vierailija
4/7 |
16.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä suurustan niillä kermaisen pastakasikkeen, esim. sitruunakastikkeen.

Vierailija
5/7 |
16.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niillä voi saostaa vaikka keiton.

Vierailija
6/7 |
16.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos muillekin vastaajille :) Tosiaan, varsinaista "oikeaa ruokaa" ei nyt ole tarkoitus tehdä, mutta ehkä kokeilen tuota keittämistä myöhemmin. Tai sitten pakastan. :P

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
16.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee majoneesia!