Lue keskustelun säännöt.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Alue: Aihe vapaa
Mikä on kovien ja pehmeiden rasvojen suhde ruokavaliossasi?
Kommentit (2)
Mä sanoisin että aika lailla fifty-fifty.
Rasvaista kalaa, avokadoa ja oliiviöljyä. Sitten voita ja naudan rasvaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Alue: Aihe vapaa
Asiaan liittyen on harmi että puhutaan yleisesti kovasta rasvasta kuin se olisi yksi asia koska kovia eli tyydyttyneitä rasvahappoja on hyvin erikokoisia lyhyitä keskipitkiä ja pitkiä ja niillä on hyvin erilaiset terveysvaikutukset elimistössä esimerkiksi MCT öljyä käytetään lisäravinteena muun muassa vaaravituilla koska se on sellaista rasvaa jonka keho Voi heti hyödyntää ilman maksaa toisin kuin rasvahapot yleensä.
Lauriinihappo on myös lyhyt rasvahappo jolla on immuniteettia tukevia vaikutuksia sillä, antivirallisia vaikutuksia myös. Siitä muodostetaan monolauriinia, josta lienee tulevan noi lauriinihapon hyödyt. Nämä ovat nestemäisiä huoneen ja kehonlämmössä.
Pitkillä tyydyttyneillä rasvahapoilla kuten steariinihapolla on enemmän negatiivista vaikutusta, mm. LDL nousee,suoliston huonojen bakteerien tuottamien tulehdusta aiheuttavien lipopolysakkaridien imeytyminen verenkiertoon lusääntyy
Jne...