Mitä tehdä puolukoista?
Kommentit (11)
Pakastus, hilloaminen, kuivatus, survos. Piirakka, puuro, kiisseli, marmeladi. Pullataikinaan, sämpylätaikinaan. Mehuksi keittäminen.
Puolukkapiimä: tehosekoittimeen piimää, puolukoita ja ripaus sokeria tai hunajaa. Nam.
Parasta semmoisenaan pakastettuna. Talviaikaan voi tehdä tuorehilloa, kun lisää puolisuliin marjoihin sokeria ja survoo vain vähän.
Puolukkahillo tai -survos sopii lisäkkeeksi vaikka mihin ruokiin.
Jälkkäri, välipala: jäätyneitä puolukoita ja vaniljakastiketta. Järjettömän hyvää.
Uunivuokaan puolukkaa, päälle 4dl kauraryynejä, 1/2dl sokeria, 100g sulatettua margariinia. Uuniin 170C n.25min, valmis kun pinnalla hieman väriä. Vaniljakastikkeen kera!
-sellaisenaan kokonaisina pakkaseen
-puolukkapiirakkaa
-omena-puolukkapaistosta
-kurpitsa-puolukkahilloa
-puolukkavispipuuroa
-puolukkakiisseliä
Luonnonjugurtin sekaan kevyesti sokeroitu survos, pähkinöitä, aur.kukansiemeniä, mysliä... naminam
Jos olisin sinä niin pakastaisin ja laittaisin aina aamupuuron päälle niitä reilusti.