Tiesittekö, että ruoka säilyy pakkasessa ikuisesti? Laatu ei ole sama asia kuin säilyvyys
Kun pakastimen lämpötila on alta 18 astetta, ruoka säilyy pakkasessa ikuisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ruoasta, joka on kaiken aikaa tuon lämpötilan alapuolella, ei voi saada ruokamyrkytystä eikä ruoka voi "pilaantua".
Voit siis huoletta syödä vaikka kymmenen vuotta vanhoja pakastettuja ruokia ilman pelkoa. Ainoa asia, mikä ajan myötä kärsii, on ruuan laatu. Se ei kuitenkaan ole terveyttä ollenkaan vaarantavaa, sillä mikrobien toiminta on pysähtynyt alhaisissa lämpötiloissa.
Laatu ei ole sama asia kuin säilyvyys. Kun ruoka-artikkeleissa puhutaan ruuan säilyvyydestä pakkasessa, tarkoitetaan sillä laatua, ei todellista säilyvyyttä.
Kommentit (3)
Vanhin ruoka minkä olen pakkasesta syönyt on ollut poron kuivaliha, viimeiset palat söin varmaan yli 10 vuotta valmistuksen jälkeen. Oli ihka aidon poromiehen tekemää ja Lapin perukoilta.
Viimeisin vanhin ruoka jonka olen syönyt on uunipaahdettu kasvissosekeitto vuodelta 2020
Jälkimmäisessä ehkä vähän maku oli kärsinyt pakastamisesta mutta hyvää oli.
Vierailija kirjoitti: Siinä on enemmän se ettei kotipakkasessa voi taata että lämpötila on alle 18 astetta.
Silloin kyse ei ole aidosta pakastamisesta. Hyvään pakastimeen kannattaa satsata rahaa.
Siinä on enemmän se ettei kotipakkasessa voi taata että lämpötila on alle 18 astetta.