Onko kukaan tehnyt sipulipiirakkaa? Onko sulla vinkata hyvä ohje?
Kommentit (15)
Kuori ja hienonna sipulit 700 g. Sulata voi 50 g paistinpannulla pannulla. Pehmenna sipulia pannulla noin 5 minuuttia. Lisaa 1 tl suolaa ja 1 tl sokeria ja jatka paistamista keskilammolla noin 30 minuuttia, kunnes sipulit ovat kauniin ruskeita ja karamellisoituneita.
Lammita uuni 200 asteeseen.
Sekoita kerma 2 dl, munat 3 kpl, mustapippuri ja juustoraaste 150 g keskenaan.
Painele voitaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levita sipulit paalle. Kaada paalle kermaseos ja ripottele juustoraastetta 150 g pinnalle. Laita uuniin noin 35 minuutiksi, kunnes pinnasta tulee kullanruskea.
Vierailija kirjoitti:
Kuori ja hienonna sipulit 700 g. Sulata voi 50 g paistinpannulla pannulla. Pehmenna sipulia pannulla noin 5 minuuttia. Lisaa 1 tl suolaa ja 1 tl sokeria ja jatka paistamista keskilammolla noin 30 minuuttia, kunnes sipulit ovat kauniin ruskeita ja karamellisoituneita.
Lammita uuni 200 asteeseen.
Sekoita kerma 2 dl, munat 3 kpl, mustapippuri ja juustoraaste 150 g keskenaan.
Painele voitaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levita sipulit paalle. Kaada paalle kermaseos ja ripottele juustoraastetta 150 g pinnalle. Laita uuniin noin 35 minuutiksi, kunnes pinnasta tulee kullanruskea.
Nam, kiitos paljon!! t.ap
Olen tehnyt useinkin sipulipiirakkaa jossa kuullotetut sipulit haudutetaan punaviinissä. Piirakkaan tulee kaunis väri.
Vierailija kirjoitti:
Olen tehnyt useinkin sipulipiirakkaa jossa kuullotetut sipulit haudutetaan punaviinissä. Piirakkaan tulee kaunis väri.
Aivan. Tämäkin kuulosttaa kokeilemisen arvoiselta. t.ap
Itsetehty sipulikeittokin on näin sesonkiaikana älyttömän hyvää. Pitääpä taas tehdä.
Tässä älyttömän helppo:
Kaupan valmiita voi- tai lehtitaikinalevyjä pellille
Päälle reilusti kermajuustoa, sipulirenkaita ja päällimmäiseksi paketillinen pekonia.
Maustaa voi jos haluaa, itse laitan vain juustokuminaa ja mustapippuria.
200-asteiseen uuniin noin puoli tuntia, tai kunnes taikina on kypsä. Älä polta.
Tämä on tällainen laiskan ihmisen versio, kun ei oikein uvita kokkailla pitkän kaavan mukaan.
Vierailija kirjoitti:
Tässä älyttömän helppo:
Kaupan valmiita voi- tai lehtitaikinalevyjä pellille
Päälle reilusti kermajuustoa, sipulirenkaita ja päällimmäiseksi paketillinen pekonia.
Maustaa voi jos haluaa, itse laitan vain juustokuminaa ja mustapippuria.
200-asteiseen uuniin noin puoli tuntia, tai kunnes taikina on kypsä. Älä polta.
Tämä on tällainen laiskan ihmisen versio, kun ei oikein uvita kokkailla pitkän kaavan mukaan.
On varmasti hyvää! t.ap
Vierailija kirjoitti:
Tässä älyttömän helppo:
Kaupan valmiita voi- tai lehtitaikinalevyjä pellille
Päälle reilusti kermajuustoa, sipulirenkaita ja päällimmäiseksi paketillinen pekonia.
Maustaa voi jos haluaa, itse laitan vain juustokuminaa ja mustapippuria.
200-asteiseen uuniin noin puoli tuntia, tai kunnes taikina on kypsä. Älä polta.
Tämä on tällainen laiskan ihmisen versio, kun ei oikein uvita kokkailla pitkän kaavan mukaan.
LUE AP:N PYYNTÖ
Ei pyydetty pekonipiirasta bimbo!
Mikä sua oikein vaivaa?
Tein pari vuotta sitten tuota karamellisoitua sipulipiirakkaa. Se oli ihan mielettömän hyvää, mutta minua se myös närästi hirveästi. Aikaisemmin tein aina niin, etten karamellisoinut sipuleita, ja tosi hyvää on sekin. 80-luvulla sipulipiirakat oli ihan muotijuttu, eikä silloin karamellisoitu mitään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tässä älyttömän helppo:
Kaupan valmiita voi- tai lehtitaikinalevyjä pellille
Päälle reilusti kermajuustoa, sipulirenkaita ja päällimmäiseksi paketillinen pekonia.
Maustaa voi jos haluaa, itse laitan vain juustokuminaa ja mustapippuria.
200-asteiseen uuniin noin puoli tuntia, tai kunnes taikina on kypsä. Älä polta.
Tämä on tällainen laiskan ihmisen versio, kun ei oikein uvita kokkailla pitkän kaavan mukaan.
LUE AP:N PYYNTÖ
Ei pyydetty pekonipiirasta bimbo!
Mikä sua oikein vaivaa?
Ei taida olla ihan helppoa sinullakaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tässä älyttömän helppo:
Kaupan valmiita voi- tai lehtitaikinalevyjä pellille
Päälle reilusti kermajuustoa, sipulirenkaita ja päällimmäiseksi paketillinen pekonia.
Maustaa voi jos haluaa, itse laitan vain juustokuminaa ja mustapippuria.
200-asteiseen uuniin noin puoli tuntia, tai kunnes taikina on kypsä. Älä polta.
Tämä on tällainen laiskan ihmisen versio, kun ei oikein uvita kokkailla pitkän kaavan mukaan.
LUE AP:N PYYNTÖ
Ei pyydetty pekonipiirasta bimbo!
Mikä sua oikein vaivaa?
Tykkään pekonista...
Kiitos ohjeestasi... t. sipulin ystävä
Äitini teki ja se oli tosi hyvää. Pitääpä katsoa noita reseptejä.