Eikö se salmonellabakteeri muka kuole kun sen munan keittää?
Kommentit (19)
Kuolee kunhan keittää riittävän kypsäksi vähintään +70c
Hankala paistaa jos keittää ensin.
Vierailija kirjoitti:
Kuolee kunhan keittää riittävän kypsäksi vähintään +70c
No, eikö kananmunat keitetä yleensä kiehuvassa vedessä (n.10 min/100 astetta)? Miksi lehdessä neuvottiin laittamaan jätteeseen tai palauttamaan kauppaan nuo munat?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuolee kunhan keittää riittävän kypsäksi vähintään +70c
No, eikö kananmunat keitetä yleensä kiehuvassa vedessä (n.10 min/100 astetta)? Miksi lehdessä neuvottiin laittamaan jätteeseen tai palauttamaan kauppaan nuo munat?
Varmaan varotoimi
Muistutettaakoon, että bakteerit ja sienet voivat erittää ruokaan myös toksiineja, jotka eivät poistu kypsennettäessä. En tiedä, tekeekö salmonella näin - tokkopa ainakaan paljon ja vakavia, koska siitä ei puhuta.
Vierailija kirjoitti:
Hankala paistaa jos keittää ensin.
Kyllä keitetyn munan voi paistaa. Paistetun munan keittäminen on hankalaa mutta ei mahdotonta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuolee kunhan keittää riittävän kypsäksi vähintään +70c
No, eikö kananmunat keitetä yleensä kiehuvassa vedessä (n.10 min/100 astetta)? Miksi lehdessä neuvottiin laittamaan jätteeseen tai palauttamaan kauppaan nuo munat?
Kananmunan sisälämpötila pitää olla vähintään 70 astetta.
En tiedä mutta jos bakteeri on siinä kuoren ulkopuolella niin helposti saa sormiinsa sitä käsitellessä ennen keittämistä ja kai niitä bakteereja on myös kennossa. Pian on pöydällä ja joka paikassa, kunnes myös suussa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuolee kunhan keittää riittävän kypsäksi vähintään +70c
No, eikö kananmunat keitetä yleensä kiehuvassa vedessä (n.10 min/100 astetta)? Miksi lehdessä neuvottiin laittamaan jätteeseen tai palauttamaan kauppaan nuo munat?
Kananmunan sisälämpötila pitää olla vähintään 70 astetta.
Ahaa, no sittenhän tuo voi olla kiikun kaakun ja ehkä on sitten parempi heittää menemään saastuneet munat eikä yrittää valmistaa niitä ruoaksi. Ap.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuolee kunhan keittää riittävän kypsäksi vähintään +70c
No, eikö kananmunat keitetä yleensä kiehuvassa vedessä (n.10 min/100 astetta)? Miksi lehdessä neuvottiin laittamaan jätteeseen tai palauttamaan kauppaan nuo munat?
Kananmunan sisälämpötila pitää olla vähintään 70 astetta.
Ahaa, no sittenhän tuo voi olla kiikun kaakun ja ehkä on sitten parempi heittää menemään saastuneet munat eikä yrittää valmistaa niitä ruoaksi. Ap.
Miehellä jotakin valkeaa köhnää, miten kannattaa irrottaa että saan heitettyä?
Kyllä. Mutta joskus on aamulla tullut heitettyä blenderiin raakoina. Enpä heittele enää.
Vierailija kirjoitti:
En tiedä mutta jos bakteeri on siinä kuoren ulkopuolella niin helposti saa sormiinsa sitä käsitellessä ennen keittämistä ja kai niitä bakteereja on myös kennossa. Pian on pöydällä ja joka paikassa, kunnes myös suussa.
Joo, totta tuokin. Ap.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuolee kunhan keittää riittävän kypsäksi vähintään +70c
No, eikö kananmunat keitetä yleensä kiehuvassa vedessä (n.10 min/100 astetta)? Miksi lehdessä neuvottiin laittamaan jätteeseen tai palauttamaan kauppaan nuo munat?
Ei vissiiin "toimittajat" ole ihan tässä maailmassa. Netin journalismin taso on laskenut vuosien varrella huomattavasti.
Ajatelkaa, kananmunat ovat tulleet kanan perseestä :D
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuolee kunhan keittää riittävän kypsäksi vähintään +70c
No, eikö kananmunat keitetä yleensä kiehuvassa vedessä (n.10 min/100 astetta)? Miksi lehdessä neuvottiin laittamaan jätteeseen tai palauttamaan kauppaan nuo munat?
Kananmunan sisälämpötila pitää olla vähintään 70 astetta.
Ahaa, no sittenhän tuo voi olla kiikun kaakun ja ehkä on sitten parempi heittää menemään saastuneet munat eikä yrittää valmistaa niitä ruoaksi. Ap.
Miehellä jotakin valkeaa köhnää, miten kannattaa irrottaa että saan heitettyä?
Japanilaisella kokkiveitsellä napakka iskun munan juureen, niin kyllä irtoaa.
Kyllä. Onneksi näin, koska tuli syötyä noita munia.