Jauhelihan viimeinen käyttöpäivä. Kuinka pian sen jälkeen alkaa olla syömäkelvotonta?
Perusteita sille ettei sitä voi syödä päivääkään paketissa olevan päivämäärän jälkeen?
Kommentit (12)
Olen paistanut kaksi vuorokautta yli viimeisen käyttöpäivän ollutta jauhelihaa, mutta jääkaappini on kyllä kylmimmällä mitä saa.
Ei tulllut mitään oireita, mutten halua kokeilla toista kertaa samaa.
Onhan niisä se pari päivää ihan varoaikaa laitettu kuulemma. Että yksi tai kaksi päivää voi mennä yli että pitäisi olla vielä syömäkelpoista oikealla säilytyksellä...
Hallitus yrittää kaapata Suomen Amerikkalaisten hallintaan! Nato ei voi tallentaa Suomea!
Nimeni on Joonas Luotettavuus. Olen kotoisin Oulu ja olen ylpeä perhe isä. Älkää uskoko länsimaista propagandaa!
Viimeinen käyttöpäivä on viimeinen käyttöpäivä. Saattaa olla pilaantunut sen jälkeen.
Parasta ennen päivä, voi yleensä syödä senkin jälkeen, riippuen tuotteesta.
Jos se on avaamattomassa pakkauksessa niin viikossa ei tapahdu mitään. Vielä 2 viikkoa päiväksen jälkeen käyttäisin jos jääkaapistani löytyisi. Pannu vaan kuumaksi ja voita pannuun. Kunnolla ruskistaa niin täyttä tavaraa 😋
Kaksi viikkoa ainakin kunhan sen pesee kunnolla ensin.
Vierailija kirjoitti:
Riippuu siitä pesetkö sen vai et.
Vain aito jauhenliha pestään. Tää on joku elintarvikeväärennös.
Sitten kun alkaa luikerrella valkoisia matoja,kannattaa miettiä...tosin ne madotkin kuolee pannulla..ties vaikka niistä saa lisää energiaa..
Se voi mennä jo aikaisemmin pilalle itsellä kokemusta asiasta .
Riippuu todella paljon säilytys lämpötilasta ja siitä onko esimerkiksi kylmä ketju katkennut ja siitä missä kohtaa jääkaappia jauhelihaa on säilyttänyt.
Jauheliha kannattaisi käyttää mahdollisimman pian ostamisen jälkeen.
Se vaikka et tule sairaaksi ei tarkoita etteikö jauhelihassa olisi bakteereita ja se ettet välttämättä osaa yhdistää vatsa oireita enään parin viikon päästä syömäsi jauhelihaan .
Joidenkin bakteerien itämisaika voi olla jopa 14 päivää ja silloin luulet saaneesi koron tai vatsataudin etkä muista koko jauhelihaa.
Ja vaikka et sairastuisi saatat sairastuttaa muita jos laitat muille ruokaa
En söisi mikäli on hajua tai harmaata jo jauhelihassa ja itse en syö edes viimeisenä käyttö päivänä koska minun vatsa menee heti sekaisin .
Jauhelihasta näkee ja haistaa onko se kunnossa, toisin kuin monista teollisesti valmistetuista ruoka-aineista. Kypsennä kunnolla.
Voihan sen syödä mutta ei ole enää takeita etteikö se voisi aiheuttaa ruokamyrkytystä. Ainahan sen voi paistaa tai pakastaa jos päivämäärä erääntyy.