Miten teet kanapastan?
Joo, netistä löytyy googlettamalla ohjeita, mutta nyt haluan muitakin reseptejä, joista on käytännön kokemusta, että on hyviä.
Kommentit (9)
Mulla on vuosia toiminut seuraava hyvin simppeli luottoresepti:
- maustamattomia broilerinsuikaleita +mausteet
- paprikaa, tomaattia kuutioituina
- kermaa (kevyempikin versio käy hyvin), tomaattipyrettä
Paista broilerisuikaleet, mausta suolalla, pippurilla ja reilulla määrällä paprikamaustetta. Halutessasi myös chili flakeseja. Lisää pannulle paprikakuutiot, laske lämpöä, anna paprikoiden pehmentyä, voit lisätä tilkan vettä, niin mausteet leviävät paremmin myös paprikoihin. Sitten lisää myös tomaatit, sekoittele. Lisää kerma ja hieman tomaattipyrettä, sekoita ja kiehauta/hauduta hetki.
Tarjoile haluamasi pastan kanssa, itse usein sekoitan jo valmiiksi pastan ja kastikkeen. Halutessasi lisää tarjoiluvaiheessa pinnalle esim. juustoraastetta ja /tai babypinaattia silputtuna.
Tämä on sellainen simppeli perusresepti, jota voi halutessaan myös varioida. Maistuu tällaisenaan monessa tilanteessa ja lapsillekin (elleivät vierasta esim. paprikaa). Joskus lisään myös sipulia, kesäkurpitsakin käy. Kasviksia lisäämällä muuttuu myös monipuolisemmaksi. Joskus myös murustelen mukaan myös fetaa.
Haluaisin tehdä välillä kanapastan niin, että riivin sekaan lihatiskin valmista grillibroileria. Millainenhan kastike tällöin sopisi? Olen tehnyt tällä tavoin vain kanasalaattia, en pastaa.
Tässä resepti siihen mitä meillä tehdään
Ainekset:
400 g pastaa (esim. tagliatellea tai penneä)
500 g kananrintafileitä, kuutioituna
2 rkl voita
200 g pekonia, kuutioituna
3 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
2 dl parmesaanijuustoa, raastettuna
2 dl mozzarellajuustoa, raastettuna
3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
2 rkl oliiviöljyä
Tuoretta persiljaa koristeluun
Valmistusohjeet:
Keitä pasta: Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä. Valuta ja laita sivuun.
Valmistele kana: Kuumenna oliiviöljy isossa paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää kananpalat ja paista ne kullanruskeiksi ja kypsiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Siirrä kypsennetty kana lautaselle ja laita sivuun.
Paista pekoni: Lisää pannulle pekonikuutiot ja paista ne rapeiksi. Siirrä pekoni talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois.
Valmista kastike: Poista pannulta ylimääräinen rasva, mutta jätä noin 1 rkl pekoninrasvaa. Lisää voi ja hienonnettu valkosipuli pannulle. Kuullota valkosipulia noin minuutin ajan. Lisää sitten kuohukerma ja kuumenna sekoittaen, kunnes se alkaa hieman paksuuntua.
Lisää juustot: Lisää tuorejuusto ja sekoita, kunnes se on täysin sulanut ja sekoittunut kastikkeeseen. Lisää sitten raastettu parmesaani ja mozzarella. Sekoita, kunnes juustot ovat täysin sulaneet ja kastike on tasainen ja kermainen.
Yhdistä ainekset: Lisää kypsennetyt kananpalat ja pekoni kastikkeeseen. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi keitetty pasta ja sekoita, kunnes pasta on kauttaaltaan kastikkeen peitossa.
Paistan broilerisuikaleet (Lidl hunajamarinoitu) pannulla, lisään raakaa perhospastaa (farfalle), kuohukermaa ja pippurisekoitusta. Kansi päälle ja ta-daa - reilun kymmenen minuutin päästä homma on OMNOMNOMNOM-NOM!
- Paista kana
- Keitä pasta
- Yhdistä ja lisää soosi
Paista broiler ja sipulit öljyssä, lisää paprikakuutioita ja valkosipuli. Kuullota tomaattipyrettä seoksessa, lisää tomaattimurskaa ja creme fraiche. Mausta mustapippurilla, chilillä ja yrteillä. Keitä pasta ja valuta. Yhdistä.
Esim jyväbroileri basilika-sitruunaruohosuikaleita pilkon pienemmiksi, annan maustua (mulla on kreikkalaista kanamaustetta, vähän suolaa, soijaa, valkosipulia, mitä milloinkin). Nuo sitten paistelen, heitän sekaan purkillisen kermaa, pippuri- tai maustamaton, ja keitän tuorefettuccinet. Ylivoimaisen helppo ainakin tehdä.