Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Jos haluaisin ostaa erilaisia ruoanlaittoalkoholeja, mitä suosittelisit? Siis että voisi lorauttaa pataan tai paistokseen silloin tällöin?

Vierailija
13.07.2024 |

Muuten en alkoholia käytä niin ei meillä ole mitään enkä oikein ymmärrä niistä mitään. Nyt sattui silmään joku resepti jossa käytettiin marsalaviiniä. Voiko sitä ostaa jääkaappiin ja käyttää sieltä esim. desin kerrallaan vai meneekö huonoksi?

Mitä muita alkoholeja voisi ostaa?

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
13.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Marsala on väkevöityä viiniä joten se ei happane kovin nopeasti. Loputtomiin ei sellainenkaan kuitenkaan kestä avattuna jääkaapissa, eli esim. muutamissa viikoissa kannattanee käyttää se.

Jos haluat pitkäaikaisesti säilyvää niin osta esim. viskiä, rommia tai muita väkeviä. Ne säilyvät avattuinakin vuodesta toiseen huoneenlämmössä.

Vierailija
2/9 |
13.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olutta käytetään liharuoissa. Punaviiniä myös. Valkoviinistä tehdään yleensä kastike kalalle. Konjakkia käytetään esim. kermapippurikastikkeessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
13.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olet alkoholin väärinkäyttäjä, oksettavaa.

Vierailija
4/9 |
13.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yleensä myös juodaan sitä alkoholia sen ruoan kanssa, mihin sitä on käytetty valmistuksessa. Jos tekee vaikka lihakastkkeen, jossa on käyttänyt lorauksen olutta, loput oluesta voi juoda sitten ruokajuomana.

Vierailija
5/9 |
13.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta esansseja, säilyvät hyvin ja saa saman ikävän maun mikä alkoholista ruokaan tulee.

Vierailija
6/9 |
13.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Konjakki, punaviini, valkoviini, vodka ja sitruslikööri. Noilla pääsee pitkälle. Punaviini lihapataan ja punkkukastikkeesen. Valkkari risottoon, kalan kanssa tarjoiltaviin kadtikkeisiin. Konjakki pippuripihvin liekitykseen ja konjakkikermakastikkeeseen, majoneesiin. Väkevillä voi liekittää jälkiruokia. Sitruslikööri jäädykkeisiin ja hyydykkeisiin, tuossa muutama vinkki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
13.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Olutta käytetään liharuoissa. Punaviiniä myös. Valkoviinistä tehdään yleensä kastike kalalle. Konjakkia käytetään esim. kermapippurikastikkeessa.

Konjakin sijasta kannattaa ostaa brandyä. Brandy maksaa paljon vähemmän, mutta varsinkaan ruuanlaiton osalta makua ei erota konjakista (ja harva erottaa sitä muutenkaan).

Vierailija
8/9 |
13.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Reseptin mukaan, punaviiniä itse käytän eniten. Jossei juomalla kulu niin varmaan kannattaa suosiolla ostaa pienempiä pulloja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
13.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hanapakkaus säilyy avaamisen jälkeen paljon pidempään kuin tavallinen korkillinen viinipullo.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kahdeksan yhdeksän