Ruokaideoita pavuista!
Olisko muilla heittää ideoita mitä helppoja ja nopeita ruokia voisi tehdä papuja käyttäen.
Mulla on siis kaapissa iso kasa papuja, on mustia, kidney, valkoisiapapuja. Myös vihreitä linssejä ja kik herneitä.
Rakastan ruokia jossa on papuja ja linssejä yms! (muiden tekemiä ainakin🤫)
Mutta itselle ei tule mieleen mihin kaikkialle niitä voisin laittaa tai millaisia ruokia niistä voisin tehdä.
En ole erityisen hyvä kokki, joten helpot ohjeet hakusessa!
Kommentit (41)
Chili Con Carne, meksikonpata... Paistetut pavut menee vaikka munakkaassa myös tosi hyvin. Syön joskus myös ihan lisukkeena paistettuja papuja. Hyviä myös kasvispihveissä. Juustokumina on tosi hyvä mauste pavuille.
Papuja ja tomaattimurskaa + runsaasti chiliä.
Chili sin/con carne tai joku semmoinen meksikonpata. Valkoiset tomaattikastikkeessa menee loistavasti makkaran/nakkien kanssa paistettuna.
Papuja, chiliä, sipulia, tomaattia, jauheliha tai soijarouhe, mausteita maun mukaan. Anna muhia padassa ainakin puoli tuntia. Riisiä tai perunoita kaveriksi, ehkä salaattiakin.
Mä lisään yleensä kastikkeisiin purkin papuja tai linssejä niin menee lihaa vähemmän.
Nakkipataan ja jauhelihakastikkeeseen laitan usein mustapapuja, minestronekeittoon valkoisia papuja ja kana-anannaskastikkeeseen kikherneitä. Salaattiin papusekoitusta ja punaisia linssejä laitan esim. salaattikuutioiden kanssa lasagneen.
On hyvin olennaista tietää, onko papusi tölkissä vai kuivattuja. Monella voi mennä ruoanlaitto pieleen, jos kuivia papuja keittää liottamatta vain puoli tuntia.
Kaikkia papuja vain sekaisin ja jotain juureksia ja perunaakin voi laittaa sekaan.
Vierailija kirjoitti:
On hyvin olennaista tietää, onko papusi tölkissä vai kuivattuja. Monella voi mennä ruoanlaitto pieleen, jos kuivia papuja keittää liottamatta vain puoli tuntia.
Se on totta ettei kuivilla pavuilla tehdä pikaruokaa.
En oikein osaa käyttää itsekään pelkkiä papuja, mutta laitan niitä paljon muiden ruokien lisukkeeksi rikastamaan kokonaisuutta. Esim. jauheliha- tai lihakastikkeessa purkillinen jotain kidneypapuja tai valkeita papuja antaa lisää makua ja proteiinia, ja vähemmän lihaa riittää.
Pavuista voi tehdä maukkaita pihvejä, itse tykkään paljon mustapapupihveistä. Papuja voi lisätä salaattiin. Joskus olen laittanut lasagnekastikkeen sekaan ja keitoissa menee myös mukavasti joukossa.
Linssi-tomaattikeitto on aivan ihanaa. Muutenkin keittoihin voi aina heittää kourallisen punaisia linssejä, eikä sitä edes huomaa seassa.
Papumoussaka, chili, gumbo, curry, ribollita ja erilaiset linssikeitot ovat mun lemppareita.
Liotan yönyli ja huuhdon kuivatut pavut tai kikherneet. Keitän kypsäksi ja jäähdytän ne. Pakkaan kypsät pavut/kikherneet pieniin pakastepusseihin joista saan nopeasti lisäkettä perusruokiin, sekoitan vain esim. keittoon .
Paistinpannulle öljyä ja sipulia sekä valkosipulia paistumaan ja kypsät pavut joukkoon. Mausteita ja vot ateria siinä. Sekaan voi myös laittaa vihanneksia.
Kiitos paljon vastauksista! Tässähän tuli vaikka mitä kivoja ideoita :)
Tänään menee testiin chili con carne + riisi!
Brittiläinen aamupala taitaa olla papuja tomaattikastikkeessa ja pekonia. Meinaa nousta oksennus kurkkuun.
Itse syön kidney-ja mustapapuja ihan sellaisenaan vihersalaatissa.