Tekeekö täällä joku perunasosekeittoa? Mitä muuta siihen tulee kuin perunaa?
Kommentit (36)
Perunaa, keittovettä, suolaa ja ruokakermaa. Vähän voita.
Purjoperunasosekeittoa minä ainakin olen tehnyt, ja on yllättävän hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Maitoa, suolaa ja purjoakin voi laittaa mukaan tai sipulia. Ehkä vähän valkopippuria ja voita.
Lisäksi myös porkkanaa, bataattia, sekä soseutuksen jälkeen tavallista Koskenlaskija juustoa.
Vettä, jauhoisia perunoita, puolikas purjoa viipaloituna, mustapippuria, suolaa. Ehkä vielä kasvisliemikuutio.
Vierailija kirjoitti:
Purjoperunasosekeittoa minä ainakin olen tehnyt, ja on yllättävän hyvää.
Mutta ravintoa siinä ei ole nimeksikään. Ja te akat syötte tuota työlounaaksi. Ja sitten valitetaan aivosumua ja uupumusta. Huoh!
Koskenlaskija tekee hyvän säväyksen kaikkiin keittoihin.
Pärjääkö 16-v liikunnallinen teinipoika tällä koko päivän?
Vierailija kirjoitti:
Pärjääkö 16-v liikunnallinen teinipoika tällä koko päivän?
Pärjää sillä suomalaiset saavat liikaa proteiinia.
t. Vegaani
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Purjoperunasosekeittoa minä ainakin olen tehnyt, ja on yllättävän hyvää.
Mutta ravintoa siinä ei ole nimeksikään. Ja te akat syötte tuota työlounaaksi. Ja sitten valitetaan aivosumua ja uupumusta. Huoh!
Kyllähän siinä ravintoa ihan kylliksi ja vähän vielä leipää kylkeen. Hyvä kesäruoka.
Voi oikeastaan laittaa mitä vaan sinne sopivaa kunhan pääosassa on pottu.
Miksi teille akoille keittojen pitää olla soseena? Hampaat tuhoutuneet?
Kermaa en ole tarkoituksella opetellut käyttämään ruoanlaitossa. Peruna itsessään suurustaa keiton. Itse pidän parsakeitosta, jonka suurustan keittämällä perunoita samassa kattilassa ja lopuksi sauvasekoittimella tasaiseksi. Koskenlaskija on hyvä lisä.
Mä olen tehnyt niin että sipulia ja perunaa lohkotaan kiehumaan lihaliemikuution kanssa veteen jota on sen verran, että siihen vaan hurauttaa soseeksi nuo kypsäksi kiehuneet sipulit ja perunat.
Joskus laitan vähän koskenlaskijaa mutta keitetty munakin toimii tosi hyvin ihan kuten pinaattikeitossakin. Lisäksi ruisleipää.
Halpaa, helppoa ja hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Purjoperunasosekeittoa minä ainakin olen tehnyt, ja on yllättävän hyvää.
Mutta ravintoa siinä ei ole nimeksikään. Ja te akat syötte tuota työlounaaksi. Ja sitten valitetaan aivosumua ja uupumusta. Huoh!
Kyllähän siinä ravintoa ihan kylliksi ja vähän vielä leipää kylkeen. Hyvä kesäruoka.
Jos mielestäsi perunalla, vedellä ja lorauksella kermaa pärjää iHaN HyViN.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pärjääkö 16-v liikunnallinen teinipoika tällä koko päivän?
Pärjää sillä suomalaiset saavat liikaa proteiinia.
t. Vegaani
Et voi verrata teinipoikaa ja aikuista. Teini tarvitsee tuohon lisukkeeksi vähintään leipää päällysteineen.
Vierailija kirjoitti:
Mä olen tehnyt niin että sipulia ja perunaa lohkotaan kiehumaan lihaliemikuution kanssa veteen jota on sen verran, että siihen vaan hurauttaa soseeksi nuo kypsäksi kiehuneet sipulit ja perunat.
Joskus laitan vähän koskenlaskijaa mutta keitetty munakin toimii tosi hyvin ihan kuten pinaattikeitossakin. Lisäksi ruisleipää.
Halpaa, helppoa ja hyvää.
Halpaa, helppoa, hyvää ja tunnin päästä on miehillä nälkä.
Maitoa, suolaa ja purjoakin voi laittaa mukaan tai sipulia. Ehkä vähän valkopippuria ja voita.