Miksi jotkut säilyttää kahvia, kananmunia, suklaata, kurkkua, tomaattia yms. huoneenlämmössä?
Kommentit (36)
Ne odottavat että tiput kuoriutuvat ja tulee kanoja, kukkoja. Suklaa muodostaa jalat ja lähtee kävelemään.
Pakastimessa niiden paikka on, höhlä.
Säilytän romppeitani missä huvittaa.
Tomaatti ehdottomasti huoneenlämmössä.
Kurkku mieluummin jääkaappiin, mutta tomaatit pysyvät maukkaampina huoneenlämmössä paperipussissa. Kahvi jääkaappiin jos on tarkempi, menee huoneenlämmössäkin tiivisti suljettuna ainakin jos se juodaan nopeasti. Kananmunat on lämpimässä kaupassakin, ihan sama.
Jotkut säilyttää huoneenlämmössä jopa sitrushedelmiä! Eikö äiti ole mitään opettanut?
Vierailija kirjoitti:
Tomaatti ehdottomasti huoneenlämmössä.
Menee ihan vetiseksi ja syömäkelvottomaksi parissa päivässä, jääkaapissa säilyy monta viikkoa kiinteänä ja hyvänä
ap
Jääkaapissa säilytetty suklaa ei maistu miltään.
Joo anussaukko on hyvä säilytystla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tomaatti ehdottomasti huoneenlämmössä.
Menee ihan vetiseksi ja syömäkelvottomaksi parissa päivässä, jääkaapissa säilyy monta viikkoa kiinteänä ja hyvänä
ap
Ei niitä tomaatteja tarvitse ostaa monen viikon tarpeisiin.
Suklaata ja kahvia olen aina säilyttänyt huonelämpötilassa. Ei tulisi mieleenkään, että jääkaappiin laittaisin. Tomaatit säilytän jääkaapissa, mutta otan muutamaa tuntia ennen syömistä huoneenlämpöön. Inhoan kylmiä tomaatteja. Kananmunia ja kurkkua en osta koskaan, joten ei tarvitse miettiä niiden säilytystä.
Miksi sinä kyselet tätä samaa asiaa uudestaan ja uudestaan?
Vierailija kirjoitti:
Kurkku mieluummin jääkaappiin, mutta tomaatit pysyvät maukkaampina huoneenlämmössä paperipussissa. Kahvi jääkaappiin jos on tarkempi, menee huoneenlämmössäkin tiivisti suljettuna ainakin jos se juodaan nopeasti. Kananmunat on lämpimässä kaupassakin, ihan sama.
Kananmunat ovat ehdottomasti kylmätuote. Rasvainen keltuainen pilaantuu nopeasti lämpimässä - vähän niin kuin siemen, joka on menettänyt itämiskelpoisuutensa, eli on kuollut.
Keltuaisen pilaantumisen voi jo silmin havaita sen pinnan värin epätasaisuudesta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tomaatti ehdottomasti huoneenlämmössä.
Menee ihan vetiseksi ja syömäkelvottomaksi parissa päivässä, jääkaapissa säilyy monta viikkoa kiinteänä ja hyvänä
ap
Ei meilläkään säily tomaatit huoneenlämmössä, ne syödään ennenkuin ne pilaantuu.
kahvin ostan papuina, niin ei se miksikään mene.
Unohdit listasta tulitikut villasukat ja jäätelökulhot. Ja tietysti pilkkiavannot pidetään pakastimessa.
Kaikki ap:n mainitsemat huoneenlämmössä.
Pieni selitys miksi. Varsinkin tomaatit on suoraan kaupasta tuotuna raakoja, huoneenlämmössä hieman kypsyy. Eikä nuo muutkaan mun mielestä vaadi jääkaapissa säilyttämistä. Jos on kylmä jääkaappi niin kurkku menee pilalle.
Jääkaappikylmä suklaa on puolestaan todella kovaa, niin siitä saa helpommin paloja kun se on huoneenlämmössä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tomaatti ehdottomasti huoneenlämmössä.
Menee ihan vetiseksi ja syömäkelvottomaksi parissa päivässä, jääkaapissa säilyy monta viikkoa kiinteänä ja hyvänä
ap
Ei sellaista tomaattia kannata ostaa, koka ei kestä huoneenlämmössä kahta päivää; toisaalta, kuinka kauan on tarkoitus säilyttää? Minä ostan salaattiaineksia enintään 3:ksi päiväksi.
Ei kuulu ainakaan meitin huushollissa mutta kukin tyylillään