Juureen leivotussa leivässä juuren bakteerit pilkkovat helpommin sulavaksi. Huomaatko eron, jos syöt juureen leivottua leipää?
Kommentit (11)
Vierailija kirjoitti:
Onko oululaisen jälkiuunileipä leivottu juureen?
Sisältää hiivaa. Kaupassa kyllä monia juureen leivottuja ruisleipiä on
Olen syönyt vain juureen leivottua hiivatonta leipää yli 10 vuotta, joten ei ole vertailukohtaa.
Juuri eroaa hiivasta, siinä, että siinä on villihiivoja ja niitä bakteereja. Normaalissa leivinhiivassa on vain hiivaa.
Leivän juuressa se on sitten ihan kiinni, mitä siinä sattuu olemaan. Eli eri hiivoja ja eri bakteereja. Erilaisella koostumuksella.
Oikeastiko joku kuvittelee, että hapajuuressa EI ole hiivaa?
Onko hapanjuuri bakteereita vai hiivoja?
Minkä puun juureen leipä kuuluu leipoa.
Vierailija kirjoitti:
Onko hapanjuuri bakteereita vai hiivoja?
Sekä että. Ja hiivat on sieniä.
Vierailija kirjoitti:
Minkä puun juureen leipä kuuluu leipoa.
Sitä kuusta kuuleminen...
Onko oululaisen jälkiuunileipä leivottu juureen?