Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kumotaanko kuivakakku tarjoilulautaselle heti uunista otettua?

Vierailija
12.04.2024 |

Vai vasta vähän tai jopa vasta kokonaan jäähtyneenä? Ohje ei kerro. 

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
12.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Annan jäähtyä 20 min. Sitten kopautan vuoan pöytään, että kakku irtoaa. Tarvittaessa veitsellä irroitus ja kumoaminen. 

Vierailija
2/13 |
12.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Anna jäähtyä vuoassa. Silloin lähtee helposti irti vuoasta eikä tartu kiinni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
12.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse annan kakun tasaantua muutaman minuutin ja kippaan sitten kakun lautaselle. Ensin varmistelen veitsellä, että kakku ei ole reunastaan kiinni vuoassa.

Vierailija
4/13 |
12.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitoksia! Ap

Vierailija
5/13 |
12.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuivakakku kannattaa jättää vuoassaan jäähtymään ainakin 10 minuutiksi ennen kumoamista. Kumoamisen jälkeen kakun on hyvä olla vielä kuvun alla niin kauan, että se on täysin jäähtynyt.

Vierailija
6/13 |
12.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse kumoan heti. En anna jäähtyä vuoassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
12.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ohjeita on näemmä yhtä paljon kuin tekijöitäkin.

Vierailija
8/13 |
12.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ohjeita on näemmä yhtä paljon kuin tekijöitäkin.

Ja av:n tapaan joku ehätti jo alapeukunkin sinkauttamaan. Mitään ei saa kysyä, ettei joku jo paheksu. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
12.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Annan jäähtyä vuoassa jonkun aikaa. Sitten tarkastan reunojen irtoamisen. En edes kippaa lautaselle läsähtämisvaaran takia, vaan laitan lautasen sen päälle, ja käännän ne yhdessä samanaikaisesti :) Jäähtyneenä vasta vuoka pois.

Vierailija
10/13 |
12.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä idea on siinä, että vasta jäähtyneenä vuoka pois? 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
12.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Annan jäähtyä vuoassa jonkun aikaa. Sitten tarkastan reunojen irtoamisen. En edes kippaa lautaselle läsähtämisvaaran takia, vaan laitan lautasen sen päälle, ja käännän ne yhdessä samanaikaisesti :) Jäähtyneenä vasta vuoka pois.

En ole 40:een vuoteen saanut koskaan kakkua läsähtämään, vaikka kumoa sen heti tarjoilulautaselle vuoasta suoraan. Muistan, että mummolassa oli usein läsätäneitä kakkuja. Vatkaan kananmunat huoneenlämpöisinä kuohkeaksi ja ylipäätään teen kuivakakun hyvin ripeästi. Siinä ei auta yhtään hidastella, jos haluaa kuohkean kakun. Vuokaa ei saa myös yhtään täräyttää, kun taikina on vuoassa.

Vierailija
12/13 |
12.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mikä idea on siinä, että vasta jäähtyneenä vuoka pois? 

Ei kuivu

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
12.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mikä idea on siinä, että vasta jäähtyneenä vuoka pois? 

Irtoaa vuoasta paremmin .