Olen kohta kolmekymppinen enkä osaa tehdä ruokaa
Hävettää suorastaan. En osaa mitään. Ostan valmisaterioita. Vaikein asia jota osaan tehdä on paistaa pihvit (huonosti) ja keittää perunat. Mitä helppoja reseptejä tiedätte, millä umpipeukalo kokki pääsee alkuun ja innostuu?
Kommentit (21)
Haha oletpa uuvatti luuserri. Tosiaan lue reseptiohjeita, googlaa vaikka "helppo arkiruoka resepti". Alkaa painokin pudota kun lakkaa syömästä vain kaupan voita, kermaa, suolaa ja hiilaria täyteen ahdettuja valmisaterioita.
Rupea bodaamaan niin opit syömään.
youtube täynnä videoita, googlaa vaikka Jean Pierre. Tää opettaa erittäin herkullista ja oikein valmistettua ruokaa, jota kaikki voi tehdä, myös ravintolakeittiöistä opittuja kikkoja kotiin, mitkä helpottaa ruuanlaittoa.
Osaa? Ruuanlaitto ei vaadi mitään muuta kuin ohjeen seuraamista. Lapsikin osaa.
Porsas uuniin kasvisten ja omenan kera, päälle suolaa ja rosmariinin oksa. Riisi kiehumaan.
Jos paistat pihvin ja keität kaveriksi perunat, olet tehnyt ruokaa. Seuraavaksi voit sitten vaikka paistaa jauhelihan, keittää makaroonit ja laittaa ne munamaidon kanssa uunivuokaan tunniksi 225 asteiseen uuniin paistumaan. Ja tadaa! Olet tehnyt ruuan nimeltä makaroonilaatikko.
Onko google maksullinen vai miksi et käytä sitä`?
Vierailija kirjoitti:
Ei tullut nuorempana mieleen? Kuules valittaja: osta keittokirja ja mene kokkauskurssille! Mitä hyötyä luulet saavasi tänne kirjoittamisesta?
Et sinä ole täällä ainoa vastaaja, joka sanelee säännöt. Anna muiden kysellä, ja häivy tieltä, jos ei sinulla ole mitään vinkkejä antaa. Ja ole varovainen, tukehdut vielä tuohon omahyväisyyteesi!
Kukkoa huuleen ja jogurtit poskille niin nälkä lähtee!
Osaat, muttet viitsi. Perusruuanlaitto ei vaadi mitään sellaista taitoa, jota jokaisella terveellä aikuisella ei olisi.
Mene avoimen yliopiston kemian kursseille niin opit perusteet.
Aloita yksinkertaisista asioista ja raaka-aineista.
Perunasipulisekoitusta ja kinkkusuikaleita sekaisin, mausteita ja kermaa, ja se vaan uuniin. Ja kalavaihtoehdon saat, kun pilkot vaikka lohta kinkun tilalle ja lisäät tilliä mukaan.
Uunipellille öljyssä ja mausteissa kieriteltyjä kuorittuja ja pilkottuja juureksia. Itse tekemäsi pihvit mukaan lämpenemään loppuvaiheessa..
Kokeile valmista peruna/keittojuures-pussia, mikä vaan kattilaan kiehumaan. Oheen paistat jauhelihaa tai pilkot nakkeja, tai vaikka seitä.
Vuokaan kanalientä ja raakaa riisiä ja päälle kanankoipia. Uuniin ja pois, kun koivet kypsät ja neste haihtunut.
Ja koipia voit paistaa niinkin, että otat pannulla pintaa ja jätät kannen alle hautumaan hitaasti miedolla lämmöllä.
Vierailija kirjoitti:
Aloita yksinkertaisista asioista ja raaka-aineista.
Perunasipulisekoitusta ja kinkkusuikaleita sekaisin, mausteita ja kermaa, ja se vaan uuniin. Ja kalavaihtoehdon saat, kun pilkot vaikka lohta kinkun tilalle ja lisäät tilliä mukaan.
Uunipellille öljyssä ja mausteissa kieriteltyjä kuorittuja ja pilkottuja juureksia. Itse tekemäsi pihvit mukaan lämpenemään loppuvaiheessa..
Kokeile valmista peruna/keittojuures-pussia, mikä vaan kattilaan kiehumaan. Oheen paistat jauhelihaa tai pilkot nakkeja, tai vaikka seitä.
Vuokaan kanalientä ja raakaa riisiä ja päälle kanankoipia. Uuniin ja pois, kun koivet kypsät ja neste haihtunut.
Ja koipia voit paistaa niinkin, että otat pannulla pintaa ja jätät kannen alle hautumaan hitaasti miedolla lämmöllä.
Hän tarvii varmaan myös uunin lämpötilat .
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aloita yksinkertaisista asioista ja raaka-aineista.
Perunasipulisekoitusta ja kinkkusuikaleita sekaisin, mausteita ja kermaa, ja se vaan uuniin. Ja kalavaihtoehdon saat, kun pilkot vaikka lohta kinkun tilalle ja lisäät tilliä mukaan.
Uunipellille öljyssä ja mausteissa kieriteltyjä kuorittuja ja pilkottuja juureksia. Itse tekemäsi pihvit mukaan lämpenemään loppuvaiheessa..
Kokeile valmista peruna/keittojuures-pussia, mikä vaan kattilaan kiehumaan. Oheen paistat jauhelihaa tai pilkot nakkeja, tai vaikka seitä.
Vuokaan kanalientä ja raakaa riisiä ja päälle kanankoipia. Uuniin ja pois, kun koivet kypsät ja neste haihtunut.
Ja koipia voit paistaa niinkin, että otat pannulla pintaa ja jätät kannen alle hautumaan hitaasti miedolla lämmöllä.
Hän tarvii varmaan myös uunin lämpötilat .
Ehkä 200 asteinen uuni?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei tullut nuorempana mieleen? Kuules valittaja: osta keittokirja ja mene kokkauskurssille! Mitä hyötyä luulet saavasi tänne kirjoittamisesta?
Et sinä ole täällä ainoa vastaaja, joka sanelee säännöt. Anna muiden kysellä, ja häivy tieltä, jos ei sinulla ole mitään vinkkejä antaa. Ja ole varovainen, tukehdut vielä tuohon omahyväisyyteesi!
Ja sinä tollo vastailet provoilijalle.-eri
Helppo ohje ja halpa , uunivuokaan ranskanperunat, päälle marinadissa olevat kanankoivet , paista 200 asteessa n.45min- tunti nami nami,
Vierailija kirjoitti:
Ei tullut nuorempana mieleen? Kuules valittaja: osta keittokirja ja mene kokkauskurssille! Mitä hyötyä luulet saavasi tänne kirjoittamisesta?
Mitä hyötyä on tarkoituksellisesti ilkeillä ja nöyryyttää aloittajaa? Sulla itselläsikin on aivan varmasti puutetta jossakin taidossa.
Ap: Kansalaisopistot, martat jne. järjestää ihan kotiruoan kokkauskursseja jos sellainen kiinnostaisi? Kun itse aloitin myös vasta myöhemmällä aikuisiällä kokkaamaan, aloitin uuni- ja keittoruoista tyyliin: uunilohta ja pakasteesta uunijuureksia, mausteeksi yrttejä, hyvää oliiviöljyä, suolaa, pippuria. Tai vaikkapa pakastealtaasta valmis kasvissekoitus ja se kattilaan kiehumaan yhdessä kasvisliemen kanssa, sitten liemi pois säilöön ja sauvasekoittimella kasvikset sekaisin ja lisää lientä, voita tai vaikka kermaa ja maustaa oman suutuntuman mukaan. Hyvä ruoka on loppujen lopuksi hyvin simppeliä tehdä ja hyvin simppeleistä raaka-aineista. Gourmet kokiksi ei tarvitse heti tavoitella.
Kaikki kiusaajat taas paikalla. Onko nää niitä joita hallitus ei saa töihin vai muuten vaan koululintsaajia?
Ei tullut nuorempana mieleen? Kuules valittaja: osta keittokirja ja mene kokkauskurssille! Mitä hyötyä luulet saavasi tänne kirjoittamisesta?