Parsakaali, miten teette sen niin että siitä tulee maistuvaa?
Kommentit (17)
Uunissa tai airfyerissa paistamalla tulee hyvää. Vähän öljyä ja mausteita pintaan.
Paistaa nopeasti wokkipannussa tai air fryerilla. Ja maustaa tietysti.
Hetken keittäminen/höyryttäminen, suola. Mä myös tykkään siitä ns "tuoreesta" enemmän, se pakaste menee aina jotenkin lötöksi. Vaikka pakasteessa saattaakin ehkä jopa olla enemmän ravintoaineita kuin tuoreessa mikä on pyörinyt ties kuinka kauan jossain.
Minun mielestä se on hyvää sellaisenaan, höyrytettynä niin, että jää napakaksi. Jos herkkua haluaa, voi maustaa vaikka tilkalla sitruunamehulla ja syödä hollandaise-kastikkeen kanssa.
Parsakaalin valmistaminen niin, että siitä tulee maistuvaa, voi olla melko yksinkertaista. Tässä muutamia vinkkejä:
Älä ylikypsennä: Parsakaali tulisi keittää tai paistaa juuri sopivan kypsäksi, jotta se säilyttää rapeutensa ja maun. Ylikypsennetty parsakaali voi muuttua vetiseksi ja mauttomaksi.
Mausta sopivasti: Parsakaalin makuun voi lisätä erilaisia mausteita ja maustekastikkeita. Esimerkiksi valkosipuli, sitruuna, oliiviöljy, suola ja pippuri ovat hyviä vaihtoehtoja.
Kokeile erilaisia valmistustapoja: Parsakaalia voi valmistaa monella eri tavalla, kuten höyryttämällä, paistamalla, grilläämällä tai uunissa paistamalla. Kokeile eri valmistustapoja ja löydä oma suosikkisi.
Lisää muita ainesosia: Parsakaali toimii hyvin myös osana muita ruokalajeja. Voit esimerkiksi lisätä sitä pastaruokiin, wokkeihin tai keittoihin lisäämään makua ja ravintoarvoa.
Kokeile erilaisia reseptejä: Internet on täynnä herkullisia parsakaalireseptejä eri maustein ja valmistustavoin. Kokeile rohkeasti erilaisia reseptejä ja löydä oma suosikkisi.
Muista, että parsakaalin maku voi vaihdella hieman lajikkeen ja kypsennystavan mukaan, joten kannattaa kokeilla erilaisia vaihtoehtoja ja löytää se oma suosikki tapa valmistaa parsakaalia.
Höyryttäminen tai pataruuan seassa kypsentäminen pilkottuna, koska silloin varsinkin parsakaalin varren palaset imevät ruuan liemestä makuja.
Keittää vedessä joka on maustettu semisti suolalla. Kymmenisen minuuttia keittämistä riittää. Itse heitän perunakattilaan siinä loppuvaiheessa (jos perunaa keitän).
Keitettynä, suolan ja voin kanssa nautitaan.
Mun mielestä parsakaali on hyvää ihan millä tavalla valmistettuna tahansa. Ylikypsänä ei toki ole enää niin maistuvaa, mutta kyllä mä silti sitä semmoisenakin voin syödä. Mun mies ja toinen lapsistani inhoaa parsakaalia, he ilmeiseti maistavat sen ihan eri tavalla kuin minä ja lapsen sisarus, eikä mikään valmistustapa kuulemma tee siitä hyvää.
En itsekään ole parsakaalin suurin ystävä enkä sitä pelkiltään popsi, mutta on pari ruokaa joihin se minusta sopii hyvin. Höyrytettynä uunilohen ja perunamuusin lisukkeeksi ja kanakeittoon.
Upotan bechamel-kastikkeeseen, kaikki menee aina.
Eniten pidän paahdettuna. Monesti maustetaan valkosipulilla, seesamiöljyllä ja soijalla.
Paahdetut kasvikset ovat herkkua. Oliiviöljyä , suolaa hiukan ja uuniin.
Ehdottomasti ei höyrytystä eikä keittämistä mun makuun. Pannulle ja paistetaan muutama minuutti tilkassa öljyä niin, että tulee vähän väriä mutta ei mene lötköksi. Ripaus vielä suolaa, niin ihanan rapea, herkullinen lopputulos.
Keittämällä (vaikka vain pikaisesti höyryttäisi) parsakaalin parhaat ominaisuudet ei mielestäni tule esille. Parhaimmillaan parsa on juuri öljyn ja suolan kanssa. Mutta ei överisti rasvaa, vaan vain vähän. Parsakaalin kukinnot imisi sitä aika paljon.
Vierailija kirjoitti:
Keittää vedessä joka on maustettu semisti suolalla. Kymmenisen minuuttia keittämistä riittää. Itse heitän perunakattilaan siinä loppuvaiheessa (jos perunaa keitän).
Kaikki vitamiinit tuhoutuu keitettäessä.
Keittäminen, ei liikaa, ei liian vähän. Ripaus suolaa jälkikäteen, hetken odotus. Mehua. Voit tehdä kevytkermaviilistä kastikkeen, maustamalla.