Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten paljon käytätte valmiiksi pilkottuja kasviksia, valmiita kastikkeita

Vierailija
23.03.2024 |

tai esimerkiksi niitä pusseja missä on valmiiksi keitettyä, vain lämmitettävää riisiä?

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
23.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En yhtään.

Vierailija
2/13 |
23.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön varmaan vajaan kilon pakastevihanneksia päivässä. Ennen pilkoin itse kaikki kasvikset, mutta sitten tajusin, että eiköhän ne pakastevihannekset ole yhtä hyviä kuitenkin. Syön joka päivä jotain kasviskeittoa alkuruoaksi ja sitten vain paistan jotain protskua lisukkeeksi. Syön tosi paljon kalaa, mereneläviä ja kanaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
23.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valmiiksi pilkottuja kasviksia käytän aina keitoissa. Tai vaihtoehtoisesti pakastekasviksia. 

Aivan kuten ostan myös valmiiksi viipaloitua leipää. 

Vierailija
4/13 |
23.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En käytä noita ollenkaan. En koskaan. Riisin keitto kotona on yksinkertaista. Pilkkominen on yksinkertaista ja ihan kivaa kun on tuoreita hyviä vihanneksia ja juureksia. Kuorin jopa perunoita ihan mielelläni jos teen keittoja tai muusia. Raastan kaikki juustotkin itse, silloin tiedän mitä juustoa raastan, valmisraasteet saattavat olla mitä tahansa. Valmiit kastikkeet ovat pahanmakuisia, niissä maistuu keinotekoisuus. Kastikkeet teen kaikki tietysti itse. Ketsuppia ja soijaa en edes käytä. 

Vierailija
5/13 |
23.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pilkottuja tuoreita wokkivihanneksia ja salaatteja tulee ostettua usein. Pakastevihanneksia hyvin harvoin ja valmiskastikkeita en osta koskaan. 

Vierailija
6/13 |
23.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itseasiassa pakastevihanneksissa voi olla vitamiineista enemmän tallella. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
23.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En lainkaan.

 Homma menee niin, että jos kemikaali on nimellä "!isäaine" se on pakko ilmoittaa tuoteselosteessa.

Jos taas se on nimellä "tuotannon apuaine", "raaka-aineen käsittelyaine" tai "pakkauksen apuaine", sitä ei tarvitse ilmoittaa tuoteselosteessa.

Elintarviketeollisuus on EU:ssa onnistunut lobbaamaan ison kasan kemikaaleja eri nimikkeen alle kuin ennen. Moni aiemmin tuoteselosteessa ollut kemikaali on kadonnut sieltä tästä syystä ihan vain sen vuoksi että sitä ei enää kutsuta nimellä "lisäaine."

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että KAIKKI valmiiksi pilkotut vihannekset on pesty tehtaalla kloorivedellä, jotta saataisiin niiden pinnalla luonnostaan elävä mikrobisto (joka on myös terveellinen ihmiselle!) pestyä pois ja siten säilyvyys eli hyllyikä paranisi. Tämä ei kuitenkaan näy tuoteselosteesta.

Tämä on muuten myös syy siihen, miksi esim. valmiiksi pilkottu jääsalaatti on huomattavan mautonta verrattuna sellaiseen, jota ei ole kloorivedellä (tai muulla vastaavalla) pesty.

Kaikki valmiiksi pilkotut hedelmät on peitetty ns. biofilmillä, joka parantaa niiden säilyvyyttä. Tämä tarkoittaa että se vasta leikatun näköinen omenalohko on viime viikolta.

Pakkausten sisäpintoihin on luvallista laittaa kaikenlaisia kemikaaleja, joita ei myöskään tarvitse ilmoittaa tuoteselosteessa.

Tässä kirja, jonka lukemista suosittelen kaikille, paitsi jos haluaa edelleen kyetä yökkäilemättä syömään mitään teollisesti valmistettuja elintarvikkeita:

 

Swallow this : serving up the food industry's darkest secrets / Joanna Blythman

Kirjastosta löytyy:

https://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb2187378__Sswallow%20this_…

En ennenkään syönyt juuri lainkaan eineksiä, mutta tämän kirjan lukemisen jälkeen loppui kokonaan.

Hyvä esimerkki meiningistä on se, että kirjoittaja pääsi Euroopan vuosittaisille lisäainemessuille vain sillä tavoin, että sai yhteistyöhön kanssaan pienen elintarvikeyrityksen ja hankki väärät henkilöpaperit, joilla pääsi messuille mukamas ko. firman työntekijänä. Tavallisilta kansalaisilta sinne on nimittäin pääsy kielletty ja myöskään mediaa ei sinne päästetä.

Ymmärrettävää, sillä JOKAINEN siellä esitelty lisäaine oli tarkoitettu jompaan kumpaan näistä:

- vähentämään tarvetta käyttää aitoja oikeita raaka-aineit

- pidentämään tuotteen hyllyikää

Siinä kaikki, mihinkään muuhun ei lisäaineita käytetä.

Koska en halua syödä klooripestyä salaattia tai feikkiä vanhaa ruokaa, en käytä niin valmiiksi pilkottuja salaatteja tai hedelmiä, kuin myöskään mitään muutakaan elintarviketeollisuuden tuotteita (joitain hyvin harvinaisia poikkeuksia on).

 

Vierailija
8/13 |
23.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä nyt siitäkin ala täällä sättiä köyhiä.

Joo, olis halvempaa ostaa porkkanoita, mutta en reuman takia pysty kuorimaan tai pilkkomaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
23.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuoreita, pilkottuja kasviksia en käytä, mutta pakastevihanneksia menee paljon etenkin kesäkauden ulkopuolella. Yritän noudattaa kausiajattelua tuoreiden kasvisten ja hedelmien käytössä ja muutenkin talvella monet vihannekset ovat mauttomia tai muuten kelvottomia. Majoneesia ostan joskus ja säännöllisesti käytän tandoori- yms. tahnoja, koska noiden maustetahnojen tekemisessä itse olisi iso työ ja raaka-aineiden löytäminen hankalaa.

Vierailija
10/13 |
23.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joskus käytän. Esim sweet&sour valmiskastike on älyttömän hyvää. En ole kyllä ehkä vuoteen ostanut.

Pakkasessa mulla on nytkin keittojuurespusseja, on hyvää vaikka lisukkeena sellaisenaan, viimeksi lisäsin kaalisoppaan. Hemapaa on myös.

Kerran sain halvalla hävikkikaupasta sellaisen valmisriisipussin, ja oli kyllä tosi hyvää, mutten raski normaalihinnoilla ostaa.

Hiljattain sain jotain valmistomaattikastiketta euron purkki (800g) ja mietin että kun tomaattimurskakin maksaa enemmän. Ja sitä se käytännössä sitten olikin, aika mautonta tomaattimurskaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
23.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Valmiiksi pilkottuja kasviksia käytän aina keitoissa. Tai vaihtoehtoisesti pakastekasviksia. 

Aivan kuten ostan myös valmiiksi viipaloitua leipää. 

Aiemmin myös ostettiin valmiita pakastevihanneksia, keittojuureksia ym. Mutta nykyään pilkotaan itse. Ei ole kysymys ajasta tai rahasta vaan mausta. Sama leipien kanssa, ei ole väliä onko viipaleita vai kokonaisia leipiä. Maku ratkaisee.

Vierailija
12/13 |
23.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aika harvoin. Yleensä käytän kauden kasviksia ja kastikkeet on helppoja tehdä itsekkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
23.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakastejuureksia ja jonkinlaisia pakasteperunoita lähes viikoittain, valmiskastikkeita en edes joka vuosi. Keitettyä riisiä en koskaan, ja hyvin harvoin eineksiä tai valmisaterioita, vaikka olisivat ne käteviä työeväänä ja kotonakin pikaruokana.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän yksi neljä