Paras jogurtti/kermaviilikastike kasvispihveille?
Iski ikävä yliopistolla tarjolla olleita kasviskroketteja, joiden kanssa oli hyvää klassista kermaviili- tai jogurttikastiketta. Sellaista kylmää siis. Oliskohan ollut tilliä? En ole varma. Tietääkö joku, miten sellainen tehdään? Googlettelin, mutta tuli niin monia erilaisia etten tiedä mikä olisi juuri sellaista! Ja miten ne sai oppilaitoksen keittiössä niistä kroketeistakin niin hyviä?
Kommentit (5)
Vierailija kirjoitti:
Kasvispihville ei ole parasta kastiketta.
Ok.
Ehkä pitää vain kokeilla, mikä vastaa sitä yliopiston kastiketta. Itse pidän kalan kanssa perinteisestä kermaviilikastikkeesta, johon tulee tillisilppua, etikkaa, suolaa, sokeria ja sinappia. Myös turkkilainen jugurtti, joka on maustettu valkosipulilla, vahvalla sinapilla ja teelusikallisella sokeria on tosi hyvää.
Onko sulla hyvää ohjetta kasvispihveille?
Kermaviiliä 200 g
Kurkkusalaattia 1-2 rkl
Kurpitsapikkelsiä 1-2 rkl
Ruohosipulia, tilliä maun mukaan, kuivattuna tai tuorena
Sinappia ja sokeria ripaus
Sitruunapippuria tms.
Anna maustua jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.
Kasvispihville ei ole parasta kastiketta.