Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Siis juustomakaroni. Tekeekö sitä joku?

Vierailija
08.12.2010 |

Tuleeko siihen tosiaan vaan pelkkää makaronia ja juustoa, vai mitä? Juu tuli siis vaan mieleen noista ulkomaalaisista sarjoista kyseinen ruoka.



Ei siis sinä mitä, tykkään makaronista ja juustosta, mutta valmistustapa hieman mietityttää:)

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
08.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä näkyy sitten pepun koossa ( :


Kylla ihan parmesaani ja sharp cheddar riittavat.

Vierailija
2/17 |
09.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuli sellainen kastikkeen tyyppinen jutukka, eli siis kermaa ainakin tuli ja reilusti niitä juustoja. Se sitten kaadettiin makaronien päälle ja hetkeksi uuniin.



Samalla perusajatuksella kuin makaronilaatikko, mutta kananmunan sijaan juustoja ja ilman lihaa :).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
09.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tulee paljon parempaa!

Vierailija
4/17 |
09.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joten jos jollakin olis hyvä resepti, niin jakoon vaan!


saat tuhansia resepteja.

Miksi luulette etta suomalainen makaroonilaatikko on jotenkin terveellisempaa? Onko siina kermamaidossa jotenkin enemman vitamiineja? Samaa comfort food-moskaa kummatkin.

Vierailija
5/17 |
09.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

-450 g makaronia

-2 rkl voita

-2 rkl jauhoja

-5 dl maitoa, sekaan voi lorauttaa ruokakermaa.

-Suolaa ja pippuria

-5 dl cheddarjuustoa paloiteltuna

-Juustoraastetta



Keitä makaronit.



Lämmitä uuni 170-180 asteeseen.



Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita. Tämän jälkeen lisää maito, kiehauta ja lisää juuston palaset. Kun juustoseos on paksuhkoa, se on valmista.



Valuta makaronit ja kumoa vuokaan.



Kaada juustoseos makaronien päälle ja laita uuniin.

Uunissa paistuu n. 20 minuuttia, ota vuoka uunista, ripottele juustoraastetta makusi mukaan pinnalle ja laita takaisin uuniin kunnes juustoraaste on sulanut.

Vierailija
6/17 |
09.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

josta melkein kaikki amerikassa kasvaneet lapset tykkaa. Se on siis lasten ruokaa. Taalla sita ei tee kukaan "itse" vaan ostetaan paketti, keitetaan makaronit, paketista otetaan pussillinen juustokastikejauhetta, joka sekoitetaan kylmaan maitoon ja sitten seos makaronien joukkoon. Siis nopeaa, helppoa ja lapsille maistuvaa. Kaikilla on pari pakettia kaapissa varalla ja sita tehdaan kun taytyy saada lapsille alle 10 minuutissa ruoka poytaan.



Eri versioita loytyy satoja, lahtien makaronin muodosta ja kaytetyista juustoista. On perus-oranssia, luomua, lisa-aineetonta, white cheddaria, taysjyvaa, riisipastaa jne.jne.jne. Meilla sita syodaan joskus ja aina tekee kauppansa. Ei mitaan superterveellista, mutta ei sita joka paiva syodakaan. En muuten osta sita kraftia koska se on taynna vari- ja lisa-aineita.



t.amerikan mamma

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
09.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karjalasta suku. Joulupöytään kuuluu makaroonilaatikko (vertaa lihamakaroonilaatikko).

makaroonilaatikko kuuluisi joulupöytään. Sen sijaan Karjalanpaisti ja Karjalanpiirakat kuuluvat joulupöytään:)

Vierailija
8/17 |
09.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei maistu meidän perheessä kenellekään muulle kuin minulle ja koirille :)



Lapset eivät suostu laisinkaan syömään sitä "mössöä". Minusta se itse asiassa olisi ihanan helppoa pikaruokaa, jota jauhelihaan sekoitettuna voisi joskus syödä koko porukka. Mutta ei. Aina halutaan jotain "oikeaa" ruokaa, jonka äiskä valmistelee omilla pikku kätösillään alusta saakka.



Murisee mamma Kanadasta...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
08.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joten jos jollakin olis hyvä resepti, niin jakoon vaan!

Vierailija
10/17 |
08.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

on moskaa, älkää vaivautuko.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
08.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä näkyy sitten pepun koossa ( :

Vierailija
12/17 |
08.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta mun isoäiti teki joulupöytään aina makaronilaatikkoa (siis ilman lihaa), sen päällä oli kovaa juustoa raastettuna. Tuota syötiin muiden laatikoiden ohella. Pitäisiköhän tehdä jouluksi :)



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
08.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

eli keitetaan makarooni, siiviloidaan se ja laitetaan takaisin kattilaan joka on miedolla lammolla levylla. Siihen paalle sitten vaan juustoraastetta haluamastaan juustosta, sekoitetaan kunnes juusto on sulaa ja joka puolella makaroonia, tarjoillaan ketsupin kanssa. ;-) Variaationa teemasta voi kuullottaa erillisella pannulla sipulia ja purkkitonnikalaa, ja sekoittaa senkin makaroonin ja juuston joukkoon. Meilla syodaan joskus _harvoin_.



Mutta esim. Kraft dinnerin Macaroni and cheese on suoraan sanottuna pahaa, ei sita kukaan joka ymmartaa yhtikas mitaan ruuasta syo.

Vierailija
14/17 |
08.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun mummo on tehnyt tuota kans. Oisko ollu nimeltään makea makaroonilaatikko tjsp.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
08.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karjalasta suku. Joulupöytään kuuluu makaroonilaatikko (vertaa lihamakaroonilaatikko).

Vierailija
16/17 |
08.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta mun isoäiti teki joulupöytään aina makaronilaatikkoa (siis ilman lihaa), sen päällä oli kovaa juustoa raastettuna. Tuota syötiin muiden laatikoiden ohella. Pitäisiköhän tehdä jouluksi :)

Meillä mummo teki ihan normilaatikon ilman lihaa ja juustoja.(munamaidolla)

Vierailija
17/17 |
08.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karjalainen oli mun isoäiti.



nro 5