Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

auttakaa uusavutonta

Vierailija
25.12.2010 |

Tätä keken juustokakkua valmistan. Kuorrutukseen tulee 2 prk ranskankermaa. Mulla 200 g purkkeja. Laittaisinko vaan 1,5 prk. Mitä mieltä olette?



***



JÄLKIRUOKA



Tuorejuustokakku (PÄIVITETTY!)



Pohja:

puolikas paketti Digestive-keksejä

2-3 rkl voisulaa



Täyte:

2 prk maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia tai Hovi, juusto kannattaa pitää hetki huoneenlämmössä, jotta se pehmenee)

1 prk vispikermaa

¾ kuppia / n. 1,7dl sokeria

¼ kuppia / n. 0,6 dl jauhoja

2 kananmunaa

1,5 tl vaniliinisokeria



Kuorrutus:

2 prk ranskankermaa

1 rkl sokeria

½ tl vaniliinisokeria



Murskaa keksit pieniksi muruiksi, sulata voi ja sekoita se murujen sekaan. Painele taikina voidellun irtovuoan pohjalle tiiviisti ja laita vuoka jääkaappiin ainakin 20 minuutiksi.



Vaahdota ranskankerma ja vatkaa sekaan vaahdotettu kerma, sen jälkeen sokeri, jauhot ja vaniljasokeri sekä lopuksi kananmunat.

Kaada täyte vuokaan ja paista n. 160 asteessa n. 45 minuuttia tai kunnes täyte on kiinteää keskeltä (sen voi testata heiluttamalla vuokaa hieman ja mikäli kakun keskiosa ei liiku, se on valmis).



Paiston jälkeen, sekoita kuorrutuksen aineet ja kaada seos kuuman kakun päälle. Laita vuoka uuniin vielä 5 minuutiksi.

Jäähdytä kakku ja laita se vielä jääkaappiin viilentymään kunnolla, sillä se on parhaimmillaan kylmänä.

Koristele kakku esim. tuoreilla marjoilla.

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
04.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

mihin tulee nyt se maustamaton juustoa?Nyt olen sekaisin en tiedä milloin tulee mitä?Laitakaa please selkea ohjeta kiitos.jos meinaa julkaista resetia.

Vierailija
2/7 |
25.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vai päivitetty versio :D Edelleen täytteen teko-ohjeessa lukee vaahdota ranskankerma, vaikkei täytteeseen tule edes ranskankermaa. Hyvät päivitykset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
25.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valitsin kaupasta isommat.. Laitan molemmat.

Vierailija
4/7 |
25.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

tykkään itse enemmän siitä valion kuin arlan.



Yksi ei kuitenkaan riitä, sellainen riittää pienempään (halk 15 cm) kakkuun.



Ja juu jouduin minäkin tavaamaan ohjetta kun piti ranskankermaa vaahdottaa... Ai päivitetty versio?

Vierailija
5/7 |
25.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kakku tulee juuri uunista ja pääsen sitä kuorruttamaan. Toivottavasti onnistuu!



Kiitos vastanneille. ap

Vierailija
6/7 |
25.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla oli toi uunissa 1h ja mitään ei tapahtunut :(



Kuorrutus "upposi" kakkuun koska kakku oli ihan velliä vielä tunninkin jälkeen :(

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
25.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla oli toi uunissa 1h ja mitään ei tapahtunut :( Kuorrutus "upposi" kakkuun koska kakku oli ihan velliä vielä tunninkin jälkeen :(


että paistamisen jälkeen avaan uuninluukun raolleen ja annan kakun hengähtää vielä puolisen tuntia lämpimässä (ei repeile) ja sitten nostan pöydälle ja lisään kuorrutteen varovasti, liuskahtaa tosi helposti sisään että kannatta laittaa lusikallinen kerrallaan. Anna olla pöydällä vartti-½ tuntia ja sitten jääkaappiin kohmettumaan.