Mitä mä leipoisin jouluksi, muuta kuin torttuja+pipareita??
Kommentit (11)
vielä ehtii juuri esim. taatelikakku tekeytyä. Tai vaikka maustekakku (piimäkakku), jonka maustaa jouluisilla mausteilla. Suolaisia pasteijoita, piirakoita...
piparipullia
sahramipullia
piimäkakkua
karkkeja
jouluista leipää
aamiaissämpylöitä
suolainen piirakka
Ajattelin leipoa valkosuklaa-karpalokeksejä. Ohje on Nigella Lawsonin joulukeittokirjassa. Sen lisäksi teen varmaan nyt vkl useammankin taatelikakun. Ne säilyvät hyvin. Voi koristella sitten eri lailla. Joko vetää ihan sokerikuorrutuksen/marsipaanin tai sitten vaan ihan tomusokeria päälle. Pakkaseen kanssa voi laittaa.
Kuppikakkuja ajattelin kanssa tehdä.
Pari suolaista piirakkaa pakkaseen, niistä on kiva tarjoilla joulun ajan yllätysvieraille.
Tee puikulan muotoinen pullaköntti, leikkaa siihen haaroväliin viilto - saat jalat. Yläpäähän neljä viiltoa, keskimmäisestä palasta muotoile pää ja viereen jäävistä kädet. Rusinoista silmät, suu, napit. Tadaa! Sinulla on Nissejä ja Nasseja, joita myös pullapojiksi kutsutaan.
Maustekakku
Taatelikakku
Hedelmäkakku
Peruspullia joiden päälle laitat tähden muotoisen piparkakun ennen paistamista
Piparipuusteja. Pullataikina kauli levyksi, laita levyn päälle piparitaikina joka on kaulittu levyksi ja rullaa raidallisiksi korvapuusteiksi.
Jouluhalko. (En ole koskaan tehnyt, jonkinsortin kääretorttu)
Googlaa pätkiskakun ohje. Korvaa pätkikset valkosuklaalla ja sekoita valmiiseen taikinaan puolisen desiä puolukoita, karpaloita, mustaherukoita tms. Todella helppo ja nopea, ei tarvitse edes vatkainta.
Olen leiponut myös murotaikinasta monenlaisia pikkuleipiä niin että osaan taikinasta sekoitin mariannerouhetta, osaan kookoshiutaleita ja suklaalastuja, osaan rouhittua DaCapoa, osaan turkinpippurirouhetta...Vain mielikuvitus on rajana :) Pipreihin olen sekoittanut rouhittuja saksanpähkinöitä ja pieneksi leikattuja kuivattuja karpaloita
Jälkkäriksi suosittelen esim. vadelmamoussea http://www.ruokala.net/resepti/vadelmamousse tai karpaloversiota banoffeesta http://www.kinuskikissa.fi/karpalo-toffeekakku/
Liotan rommissa coctailkirsikoita, rusinoita jne.
Sulatan mikrossa tummaa suklaata, sekoitan esim rusinat siihen. Levitän levyksi ja annan jähmettyä jääkaapissa. Sitten leikkaan paloiksi.
Kirsikat saavat suklaahunnun yksi kerrallaan.
Valkosuklaasta saa kivoja raitoja.
pakastimeen joka vuosi tuorejuustotäytteisen kääretortun. Makuja voi vaihdella, ja esimerkiksi suklaakääretorttu, jonka sisällä on kerma-tuorejuustotäyte ananaksella, mangolla, vaniljalla ja rommilla maustettuna, on hyvä juhlavampi tarjottava jälkkäriksi ja kahvin kanssa. Täytettä voi muunnella loputtomiin sen mukaan mistä perhe tykkää.
Parasta kuitenkin on, että sen jäätyneen kääretortun voi ottaa pakastimesta, leikata siitä just niin monta viipaletta kuin tarvitsee ja pistää takaisin pakastimeen, joten se ei jää pöydälle houkuttelemaan mua natustelemaan sitä joka hetki.;)
pipareita ruvetaan lasten kanssa koristelemaan.