Mitä teillä on lautasella tämmöisenä arkisena maanantaina? Pitääkö olla arkiruokaa?
Noudatatteko te arki- ja viikonloppuruoissa periaatetta että viikonloppuna syödään paremmin? Vai meneekö ihan randomilla? Maanantaina blinejä ja sunnuntaina makaronilaatikkoa?
Kommentit (16)
En varsinaisesti erottele viikkoa ja viikonloppua, mutta jos on jotain pidemmän valmistusajan vaativaa, niin aikataulullisista syistä ne ruuat on pääsääntöisesti viikonlopulle.
Osin valikoin päivän ruuat jääkaapista löytyvien ainesten ja niissä olevien päiväysten perusteella, osin sen mukaan, mitä tiedän treenien vaativan (tarvitseeko hiilaritankkausta vai enemmän lepopäiväpainotteisesti koostaminen) ja osin ihan sen perusteella, mitä tekee mieli.
Uunimakkaraa ja perunamuusia tänään. Huomenna tonnikalapastavuokaa.
wokkia itse pilkoituista tuoreista vihanneksista ja kanasta. Nuudelina paksumpaa Yakisoba nuudelia.
Saa paljon parempaa kun pikkaisen viitsii käyttää aikaa. Pakaste wok kasvikset on hirveen makuisia ja vetisiä.
Chilissä ei kannata säästää, normisatsiin pilkon kaksi punaista siemenineen.
Lindströminpihviä, pottuja, kastiketta, porkkanoita höyrytettynä.
Ei ole luetteloitu ruokia viikonpäivien mukaan. Tänään on porsaanfilettä uunikasvisten kanssa.
Vierailija kirjoitti:
En varsinaisesti erottele viikkoa ja viikonloppua, mutta jos on jotain pidemmän valmistusajan vaativaa, niin aikataulullisista syistä ne ruuat on pääsääntöisesti viikonlopulle.
Osin valikoin päivän ruuat jääkaapista löytyvien ainesten ja niissä olevien päiväysten perusteella, osin sen mukaan, mitä tiedän treenien vaativan (tarvitseeko hiilaritankkausta vai enemmän lepopäiväpainotteisesti koostaminen) ja osin ihan sen perusteella, mitä tekee mieli.
Ihan samalla tavalla mennään.
No mä ajattelin tehdä tänään blinejä. Heh. Maanantaiblinejä.
lohipastaa
aikaa vievät ruuat tehdään viikonloppuna ja saatetaan enemmän herkutella, arkisin yleensä terveellistä perusruokaa
- Eiliseltä jääneitä jauhelihatortilloita
- Jos eivät riitä / lisäksi uutena ruokana halloumi-pitaleipiä
- Maustamatonta jogurttia + marjoja ja/tai kaurapuuroa ja marjoja
Usein joko viikonlopulta jäänyttä tai jatkojalostettua ruoaksi ma, tai sitten joskus myös meal preppaan tulevan viikon ruokia su, jolloin niihin ruokiin siirtyminen, kun viikonlopun jämät syöty.
Viikonloppuisin välillä ns. parempaa ruokaa, mutta ei aina tai ns. väkisin. Jos viikonlopun ohjelma arkisempaa hyörintää, käyvät arkiruoan tapaiset hyvin. Jos taas viikonloppu enemmän nimenomaan viikonloppumainen, usein se näkyy myös ruokapöydässä. Aamiainen aina viikonloppuisin kylläkin kiireettömämpi ja usein runsaampi.
Ihan sillä mennään mitä kulloinkin tekee mieli. Viikonloppuna syötiin kermaista kanakastiketta ja tuorepastaa, tänään ja huomenna mennään kebabilla kermaperunoiden kanssa. Loppuviikosta suunnittelin keittäväni hernekeiton, riittää useammalle päivälle.
Saa tänä päivänä olla tyytyväinen, jos jokaiselle viikonpäivälle saa edes ruokaa lautaselleen. Ihan sama mitä, kunhan on syötävää. Aika monta "paastopäivää" kuukaudessa kertyy nykyhinnoin meikäläiselle, mutta onnellinen silloin kun on mitä syödä ja olen oppinut hyvin pikkuruisiin annoksiin, jotta edes joku lusiksllinen jää vaikka keittoa seuraavalle päivällekkin ettei ihan 0 kalorilla tarvi päivää puskea menemään. Vaikka alipainon puolella mennään olen onnellinen jokaisesta päivästä tietäen, että parin vuoden päästä tilanteeni normalisoituu.
Meillä on maanantaina aina viikonlopun jämiä, usein tiistainakin. Siihen pyritään, ettei tarvii joka päivä kokata. Tänään on eilistä lohikiusausta.
Vierailija kirjoitti:
Saa tänä päivänä olla tyytyväinen, jos jokaiselle viikonpäivälle saa edes ruokaa lautaselleen. Ihan sama mitä, kunhan on syötävää. Aika monta "paastopäivää" kuukaudessa kertyy nykyhinnoin meikäläiselle, mutta onnellinen silloin kun on mitä syödä ja olen oppinut hyvin pikkuruisiin annoksiin, jotta edes joku lusiksllinen jää vaikka keittoa seuraavalle päivällekkin ettei ihan 0 kalorilla tarvi päivää puskea menemään. Vaikka alipainon puolella mennään olen onnellinen jokaisesta päivästä tietäen, että parin vuoden päästä tilanteeni normalisoituu.
Etkö käy lainkaan ruokajonoissa? Kannustan hakemaan lisäystä sieltä jollet ole vielä käynyt.
Arkisin tehdään nopeita kotiruokia ja niin paljon, että sitä riittää vielä seuraavallekin päivälle. Eilen tehtiin lohkoperunoita ja lihamureketta. Lihamureketta jäi, niin tänään tehdään pieni annos perunamuusia. Tietenkin on kasviksia ym. lisäksi.
Ei ole erikseen arki- ja viikonloppuruokia. Vuorotyössä ei paljoa ole väliä mikä viikonpäivä on menossa.
Ma-Pe aina terveellistä kotiruokaa, viikonloppuna ehkä jotain "herkkua". Näin mä olen pitänyt itseni kunnossa vuosia