Mistä johtuu kun jos syö rahkaa tai jugurttia niin sen jälkeen joutuu koko ajan selvittämään kurkkua!??
Söin rahkan ja nyt pitää taas koko ajan rykiä ja selvittää kurkkua kun tuntuu että on jotain sitkeää limaa siellä! Miksi?
Kommentit (8)
Jospa olet maidolle allerginen? Maitoallergia voi puhjeta myöhemmin, jopa aikuisella. Ei siis laktoosi vaan maidon proteiini aiheuttaa vaivoja. Allergiaoireita ovat mm. liman eritys, äänen käheys tai palan tunne kurkussa, myös iho-oireet ja suolistovaivat. Kaikki allergiat eivät näy verikokeessa tai prick-testissä. Moni lääkäri suhtautuu epäilevästi myöhemmin puhkeaviin allergioihin vaikka usein lievempiä vaivoja on ollut pitkään. Toisaalta kehoa ei kannata rasittaa selvästi epäsopivilla ruoka-aineilla koska voimakas reaktio voi yllättää milloin vain.
Meillä on suvussa allergiaa viljalle, kalalle, maitotuotteille ja siitepölylle. Ristiallergiat ovat ikävä vaiva varsinkin keväisin ja vaatii monen kuukauden lääkityksen. Moni sanoo että allergiat ja rajoitukset ovat huomion hakemista mutta omakohtainen kokemus kertoo että paljon helpommalla pääsee kun ei ole millekään allerginen.
Voi olla myös jotenkin refluksiin liittyvää.
Luulen myös, että on allergiaa. Mulla paprika ja chili tekee ton.
Niin, et kai ole syönyt myös kurkkua vahingossa??
Vierailija kirjoitti:
Voi olla myös jotenkin refluksiin liittyvää.
Refluksiin liittyy tollasta liman kertymistä kurkkuun.
Vierailija kirjoitti:
Luulen myös, että on allergiaa. Mulla paprika ja chili tekee ton.
Niissä tekee kapsaisiini. Peruspaprikassakin sitä on, mutta pienempiä määriä. Aivan normaalia paprikoissa.
Koska maitotuotteet edistää liman eritystä