Osaako joku sanoa, mitä jäähdyttäminen tarkoittaa mokkapalojen suhteen
Ohjeen mukaan pohja pitäisi jäähdyttää, mutta ei sitten mainita mitään siitä, että kuinka kylmäksi. Että tarkoitetaanko nyt jotain sellaista, mitä pystyy koskemaan, vai huoneenlämpöistä vai peräti jääkaappikylmää.
En ole ennen tehnyt mokkapaloja, joten olen nyt hieman hukassa.
Kommentit (6)
Huoneenlämpö. Tämä siksi, että kuuma pohja imaisee sisäänsä sen mokkapäällysteen ja senhän pitäisi olla hienosti siinä pinnalla.
Ei virallista tietoa, lapsuudesta muistan että jotain pystyy koskemaan ja huoneenlämpöisen välillä, kun ei maltettu odottaa pidempään.
Kuten jo laitettu huoneenlämpöinen riittää, mutta sitä viileämpi ei haittaa, jos vaikka nopeasti haluaa parvekkeella jäähdyttää.
Joku 10 minuuttia jääkaapissa riittää ihan ok.
Itse olen havainnut että pohja saa olla lämmin (ei kuuma) päällystettä levitettäessä, silloin päällyste leviää tasaisemmin, eikä jämähdä kesken levityksen. Mutta tämä varmaan riippuu reseptistä, mokkapalojen reseptejä on monenlaisia ja joku sellaisella reseptillä tehty, jossa pohja on hyvin pehmeä ja päällyste lämmin (kinuski tms), niin sellaisessa saattaa olla vaara että päällyste humahtaa läpi pohjan ollessa lämmin. Itse teen päällysteen tomusokerista, kaakaosta, vahvasta kylmästä kahvista ja sulatetusta voista.
Täyte ei levity kivasti kuumalle pohjalle. Huoneenlämpöistä tarkoitetaan.