Voiko leipätaikinasa korvata öljyn sulatetulla voilla?
Ohjeessa ruokaöljyä, mutta sitä ei löydykään tarpeeksi, jäljellä oleva tarvitaan ruuanlaittoon. Voita olisi, ajattelin jos sulattaisi sitä ja laittaisi vähän enemmän nestettä. Voiko näin tehdä, vai jätänkö suosiolla leipomisen ensi viikkoon? En viitsi käynnistää autoa tällaisen takia.
Kommentit (6)
Ei leipätaikinaan tarvittaessa rasvaa. Tee kunnon hiivaleipää.
Voit, mutta muista lisätä vasta myöhemmin, kun hiiva startannut...näin saat kuohkeampaa
Vierailija kirjoitti:
Ei leipätaikinaan tarvittaessa rasvaa. Tee kunnon hiivaleipää.
Heh heh, hiivaleipään nimenomaan tulee rasvaa, ruisleipään ei tule. Mutta kun kysyttiin, että voiko öljyn korvata voilla, niin vastaus on, kyllä.
Oln käyttänyt voita tai öljyä riippuen mitä kaapista löytyy ja jos ei löydy, niin olen tehnyt myös ilman onnistuneesti.
Ei sinun tarvitse enempää nestettä lisätä, sillä voissa on jo nestettä n. 20%, kun ruokaöljy on 100% rasvaa.
Kyllä voi. Tulee mielestäni parempaakin niin.