Minulla on outo tapa, tykkään syödä sipulia sellaisenaan. Onko muita sipulin ystäviä?
Ostan sipulia usein kaupasta ja kuorin sen. Syön päivittäin sipulia pari viipaletta.
Onko täällä siis muita sipulin ystäviä ja mitä ajattelette tuosta? :D
M33
Kommentit (22)
Tykkään levittää voita leivälle veitsellä jolla on leikattu sipulia.
Mummoni oli samanlainen. Hänellä oli aina sipuli yöpöydällä. Kuulemma söi sen iltasella sängyssä.
Vierailija kirjoitti:
Hyi hitto, mahdat haista pahalle.
Heh :D Kyllä mä suihkussa käyn päivittäin, vaatteeni on puhtaat ja legot jynssään joka aamu.
M33
Sipuli on terveellistä, googlettakaa.
Pidän sipulista sen kaikissa muodoissa. Ärsyttää vaan, kun raaka sipuli kerryttää niin paljon ilmaa vatsaan, vaikka siedätyshoitoa on takana jo yli 30 vuotta.
Jaa mä luulin että vetelet tyyliin kokonaisia sipuleita 😅 En tiedä voisiko tuossa olla jokin samanlainen viehätys kuin tulisen ruoan syömisessä..?
Mun 2v on aina tykännyt käydä haukkaamassa raakaa sipulia. Söisi ihan kokonaan jos vaan antaisin. Outo lapsi, haukkaa myös inkivääristä isoja paloja. En tiedä onko tuolla makuaistissa jotain vikaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hyi hitto, mahdat haista pahalle.
Heh :D Kyllä mä suihkussa käyn päivittäin, vaatteeni on puhtaat ja legot jynssään joka aamu.
M33
Ei se auta, kun sipulin tuoksu puskee ihon läpi, Et vaan sitä itse huomaa, mutta kyllä sipulia syövät huomaa aina. Kamala tuoksu.
Raakana se voi olla liian voimakasta, mutta menee esim. just sienisalaatissa tai aivan ohuina renkaina fetasalaatissa. Kuullotettu sipuli sen sijaan on mun juttu. Vaikkapa munakkaan täytteeksi se kuuluu olennaisesti :)
Vierailija kirjoitti:
Hyi hitto, mahdat haista pahalle.
Kun sipulin leikkaa oikein, se ei eritä pahaa makua eikä silimät vuoda vettä!
Kurkkukin kun leikataan väärin, se on kitkerää.
Hyvää sipulia raakana on nautinto syödä. Syön myös raakana monissa salaateissa. Mielisipulini on se pitkänomainen punainen sipuli (Tropean sipuli), sitä kun leikkaa ohuina siivuina ruisleivän päälle on herkkua. Marinoin myös matjesfileitä ja paljon sipulia joukkoon. Marinoitu sipuli se vasta hyvää onkin. Tuo ap:n pari siivua raakaa sipulia päivässä ei ole paljonkaan. Syön varmaan enemmän.
Penskana syötiin ruisleipää, siihen sinappia päälle ja sitte ohuen ohuita sipulirenkaita, nam!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hyi hitto, mahdat haista pahalle.
Heh :D Kyllä mä suihkussa käyn päivittäin, vaatteeni on puhtaat ja legot jynssään joka aamu.
M33
Ei se auta, kun sipulin tuoksu puskee ihon läpi, Et vaan sitä itse huomaa, mutta kyllä sipulia syövät huomaa aina. Kamala tuoksu.
Voi sua mussukkaa, oletko herkkis hajuille ja tuoksuille?
M33
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hyi hitto, mahdat haista pahalle.
Heh :D Kyllä mä suihkussa käyn päivittäin, vaatteeni on puhtaat ja legot jynssään joka aamu.
M33
Ei se auta, kun sipulin tuoksu puskee ihon läpi, Et vaan sitä itse huomaa, mutta kyllä sipulia syövät huomaa aina. Kamala tuoksu.
Joo ei ole kamala. Jotkut ihmiset eivät voi syödä sipulia. Ent. koulukaveri kertoi, että hänellä kuten äidilläänkin on nk. hapoton vatsa, eikä siedä sipulia ollenkaan. En tiedä sitten miten paljon tuossa on perää, mutta sipulia ei voi syödä tulee huono olo oli sitten kypsennetty tai raaka sipulinpala kyseessä.
Vierailija kirjoitti:
Mun 2v on aina tykännyt käydä haukkaamassa raakaa sipulia. Söisi ihan kokonaan jos vaan antaisin. Outo lapsi, haukkaa myös inkivääristä isoja paloja. En tiedä onko tuolla makuaistissa jotain vikaa.
Minun tytär on kanssa tykännyt pienestä asti raa'asta sipulista ja esim. sitruunasta, syö molempia ihan isoja paloja paljaaltaan. Inkivääri meillä ei ole tainnut olla, sitä ei olla testattu :D syön kyllä raakaa sipulia itsekin joskus, sitruuna ei sentään ihan noin mene alas.
Paahdettua sipulia voisi napsia kuin sipsejä
Vierailija kirjoitti:
Penskana syötiin ruisleipää, siihen sinappia päälle ja sitte ohuen ohuita sipulirenkaita, nam!
No, mikset enää syö? On takuulla terveellisempää kuin kaikki prosessoidut leikkeleet. Asuessani Saksassa tarjottiin usein iltaruoaksi valtavia ruisleivän siivuja, päälle muutama juustosiivu ja tähän päälle kasa sipulirenkaita, vähän pippuria ja paprikaa päälle. Ai että oli herkkua tuo ja näin teen edelleen ja kuppi hyvää teetä palan painikkeeksi. Olutkin tietty sopii.
Raakana kyllä runsaastikin mutta muun ruoan seassa, juuri nyt sienisalaatissa. IHan noin sipulihullu en ole, mutta tuohan ei ole suinkaan huono tapa.