Uskooko joku oikeasti että Kebab-paikoissa on KOKOLIHAA??;-D
Kommentit (9)
Huomaatteko mitään eroa lihan ulkonäössä?
Kuva yksi:
http://www.news-herald.com/content/articles/2010/04/11/life/nh23394654…
Jauhelihaplösöä.
Kuva kaksi:
http://cdn.wn.com/pd/07/4e/f62e166873324e21e88e396037d4_grande.jpg
Jauhamatonta lihaa.
Ihan yhta vahan siina on kokolihaa kuin persuilla alykkyytta
"skinheads=more hair than brain"
Sääli, ettei Suomessa saa aitoa turkkilaistyyppistä döner kebabia. Suomessahan saa vain naudanjauhelihasta tehtyä sörsseliä, joka ainoastaan päällisin puolin muistuttaa aitoa esikuvaansa.
Oikea turkkilainen döner kebab tehdään pääosin kokolihasta, ja liha on aidoimmillaan lammasta, ei nautaa. Vain eräänlaisena tilke- ja sidonta-aineena siinä lisänä käytetään maustettua rasvaista jauhelihaseosta, joka sekin on lampaanlihasta. Erikoisuutena on myös muutama litistetty siivu lampaanhäntärasvaa.
Lampaanliha leikataan ohuiksi leikkeenomaisiksi pihveiksi (voidaan jopa nuijia) ja marinoidaan (marinointiaineet ja -mausteet vaihtelevat paikallisesti). Sinä aikana valmistetaan lampaanjauhelihaseos, joka maustetaan (mausteet vaihtelevat paikallisesti).
Varras aletaan rakentaa asettamalla ”pohjalevyksi” litistetty siivu lampaanhäntärasvaa. Sitten pujotetaan kerroksittain ohueksi nuijitut lampaanlihasiivut. Puoliväliin ja ”katoksi” vielä lampaanhäntärasvasiivut. Lopuksi koko komeus ”rapataan” tuolla jauhelihasekoituksella (jota tosin voi käyttää välillä myös ”keon” sisäistä rakennetta tasoittamaan).
Lopuksi paistetaan grillissä niin kuin meikäläisissäkin kebaberioissa nähdään tehtävän, ja vuollaan ohuiksi lastuiksi.
Lopputulos on kuitenkin täisin erilainen kuin Suomessa tarjoiltu kalpea aavistus aidosta ”döneristä”. Tyypillistä, että ilmeisesti vain Suomessa harrastetaan tällaista jauhelihakebabia, ja vieläpä naudanlihasta. Jo Tukholmasta alkaen ja kaikissa muissa maissa döner kebab tehdään pääpiirteissään yllä kuvatulla tavalla.
Harmittaa, etteivät täällä asuvat turkkilaiset uskalla tarjota meille aitoa upean herkullista döneriään, vaan ainoastaan tällaista ”mukaelmaa”, joka eroaa aidosta yhtä paljon kuin Saarioisten ”roiskeläppä” oikeasta pizzasta. Onkohan ongelma siinä, että suomalaiset vierastavat lampaanlihaa? Ja että jauhelihasta saa niin paljon halvempaa kuin kokolihasta? Mutta kyllä uusiseelantilainen lampaanliha pakasteena on jo aika halpaa. Miettikää asiaa, joku kebab-baarin pitäjä!
Mutta monissa muissa Euroopan maissa kyllä.
Omaa tuotantoa on hyvin vähän muuhun Eurooppaan verrattuna, muualla lampaanliha on paljon halvempaa.
koska kebab ei ole kokolihaa eikä sen kuulukaan olla.