Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä maksaa onigiri stadin assan Raito sushissa?

Vierailija
20.11.2023 |

Oletteko käyneet?

Kommentit (22)

Vierailija
1/22 |
20.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nettisivuilla sanotaan 8,90€, Woltissa 5,90€. 2kpl?

Postitalon K-marketista siinä vieressä saa alle 5€ onigirejä.

Vierailija
2/22 |
20.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Nettisivuilla sanotaan 8,90€, Woltissa 5,90€. 2kpl?

Postitalon K-marketista siinä vieressä saa alle 5€ onigirejä.

Minäkin löysin Raiton sivut. Kaksi onigiriä 8,90. 

Siellä oli yksi hyvännäköinen sushilajitelma, siinä oli paljon erilaisia. Muut näyttivät yksitoikkoisilta.

Hinta on paljon kalliimpi kuin Järvenpään Citymarketissa. Siellä saa 12 sushipalaa n. 9 euroa. Ennen hinnannousua oli vieläkin halvempaa. Varmaan Suomen parhaita susheja, ei siinä mitään. Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/22 |
20.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuka tietää, montako sushipalaa myydään nykyisin jpään cm:ssa per viikko? Joitakin vuosia sitten myivät 90 000 sushipalaa per viikko! Ap

Vierailija
4/22 |
20.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Japanissa yksi onigiri maksaa 50-150, keskimäärin siinä sadan kohdilla.100 yeniä on 0,62 euroa. Jos Suomen hintoja laskettaisiin edes puoleen niin voisi olla muutakin kuin rikkaiden väliaikainen trendi.

Vierailija
5/22 |
20.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Enpä tiedä. En oikein jaksa tuolla hinnalla innostua. Vartuin Japanissa ja wakame onigirit ovat (umeboshin rinnalla) lemppareitani - mutta tämä mitä Suomessa kutsutaan wakameksi sushissa ja noissa onigireissa on aika eri asia. Ottaisivatkohan meikäläisen sinne vääntämään autenttisia vai onko nää tarkoituksella ns. suomalaiseen suuhun sopivia.

Vierailija
6/22 |
20.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Japanissa yksi onigiri maksaa 50-150, keskimäärin siinä sadan kohdilla.100 yeniä on 0,62 euroa. Jos Suomen hintoja laskettaisiin edes puoleen niin voisi olla muutakin kuin rikkaiden väliaikainen trendi.

Söin juuri onigirin jäken cittarista ja löysin kuin löysikin kuitin. Se maksoi 2,99. Ihan tiedoksi. Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/22 |
20.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Enpä tiedä. En oikein jaksa tuolla hinnalla innostua. Vartuin Japanissa ja wakame onigirit ovat (umeboshin rinnalla) lemppareitani - mutta tämä mitä Suomessa kutsutaan wakameksi sushissa ja noissa onigireissa on aika eri asia. Ottaisivatkohan meikäläisen sinne vääntämään autenttisia vai onko nää tarkoituksella ns. suomalaiseen suuhun sopivia.

Se kauppias käy aina välillä Japanissa ja Japanista on käynyt porukkaa jäken cittarissa, ja se kauppias on säätänyt paljon sen riisin kanssa. Uskon, että on hyvää myös japanilaisten mielestä. Ap

Vierailija
8/22 |
20.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse syön ainoastaan karjalanpaistia uunijuuresten kera.

Lapin puikulaa kaveriksi.

Jaksaa tehdä töitäkin, eikä ala heti hiukomaan ja heikottamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/22 |
20.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sushiriisi 2,25 €/500 g, Nori 3,25 %/ 5 arkkia, lohi 10,50 e/450 g. Yhteensä 16 € ja saa siis neljän onigrin hinnalla esimerkiksi 40 lohimakia. Kanattaa tehdä itse, tulee muuten parempaakin.

Vierailija
10/22 |
20.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Enpä tiedä. En oikein jaksa tuolla hinnalla innostua. Vartuin Japanissa ja wakame onigirit ovat (umeboshin rinnalla) lemppareitani - mutta tämä mitä Suomessa kutsutaan wakameksi sushissa ja noissa onigireissa on aika eri asia. Ottaisivatkohan meikäläisen sinne vääntämään autenttisia vai onko nää tarkoituksella ns. suomalaiseen suuhun sopivia.

Se kauppias käy aina välillä Japanissa ja Japanista on käynyt porukkaa jäken cittarissa, ja se kauppias on säätänyt paljon sen riisin kanssa. Uskon, että on hyvää myös japanilaisten mielestä. Ap

Tarpeeksi syö riisiä, niin tulee riisitauti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/22 |
20.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riisitauti, punatauti ja keltatauti.

Ne on pahoja.

Vierailija
12/22 |
20.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Enpä tiedä. En oikein jaksa tuolla hinnalla innostua. Vartuin Japanissa ja wakame onigirit ovat (umeboshin rinnalla) lemppareitani - mutta tämä mitä Suomessa kutsutaan wakameksi sushissa ja noissa onigireissa on aika eri asia. Ottaisivatkohan meikäläisen sinne vääntämään autenttisia vai onko nää tarkoituksella ns. suomalaiseen suuhun sopivia.

Se kauppias käy aina välillä Japanissa ja Japanista on käynyt porukkaa jäken cittarissa, ja se kauppias on säätänyt paljon sen riisin kanssa. Uskon, että on hyvää myös japanilaisten mielestä. Ap

Olen kyllä hyvin perillä kyseisestä kaupasta ja sen valikoimasta, ostanhan itsekin sieltä joskus jotain koti-ikävään jos Tokyokanista ei saa tai Japanin perhe ei voi lähettää/tuoda tuliaisina. Kyseessä on kuitenkin bisnes, joten ihan ymmärrettävää että tuotteita tuodaan ja muokataan suomalaiseen makuun. Esim. Tilli, joka suomalaisten mielestä kuuluu (myös raakaan) kalaan, mutta japanilainen ei sitä koskaan laittaisi sushiin/onigiriin kuten ei muitakaan vahvoja yrttejä. Olisi kuitenkin mielenkiintoista nähdä suomalaisten reaktio autenttisempiin makuihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/22 |
20.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Enpä tiedä. En oikein jaksa tuolla hinnalla innostua. Vartuin Japanissa ja wakame onigirit ovat (umeboshin rinnalla) lemppareitani - mutta tämä mitä Suomessa kutsutaan wakameksi sushissa ja noissa onigireissa on aika eri asia. Ottaisivatkohan meikäläisen sinne vääntämään autenttisia vai onko nää tarkoituksella ns. suomalaiseen suuhun sopivia.

Se kauppias käy aina välillä Japanissa ja Japanista on käynyt porukkaa jäken cittarissa, ja se kauppias on säätänyt paljon sen riisin kanssa. Uskon, että on hyvää myös japanilaisten mielestä. Ap

Olen kyllä hyvin perillä kyseisestä kaupasta ja sen valikoimasta, ostanhan itsekin sieltä joskus jotain koti-ikävään jos Tokyokanista ei saa tai Japanin perhe ei voi lähettää/tuoda tuliaisina. Kyseessä on kuitenkin bisnes, joten ihan ymmärrettävää että tuottei

No olen kyllä itsekin yökötyksen vallassa katsonut sitä yhtä onigiriä, jonka päällä.on tilliä - mutta se johtunee siitä, etten pidä tillistä missään ruoassa. Ap

Vierailija
14/22 |
20.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko se tillionigiri valikoimassa? Mitä siinä on sisällä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/22 |
20.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onko se tillionigiri valikoimassa? Mitä siinä on sisällä?

Ainakin Jpäässä on. Lohta siinä on. Ap

Vierailija
16/22 |
20.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sushiriisi 2,25 €/500 g, Nori 3,25 %/ 5 arkkia, lohi 10,50 e/450 g. Yhteensä 16 € ja saa siis neljän onigrin hinnalla esimerkiksi 40 lohimakia. Kanattaa tehdä itse, tulee muuten parempaakin.

Käytännössähän onigiriin ei tarvita kuin riisiä ja suolaa. Tai suolan sijaan se merileväarkki. Tai furikake riisimaustetta. Ei ole edes pakko olla täytettä.

Vierailija
17/22 |
20.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Onko se tillionigiri valikoimassa? Mitä siinä on sisällä?

Ainakin Jpäässä on. Lohta siinä on. Ap

Voi hyvä tavaton. Lähetin kuvan japanilaiselle eksälle ja hän sanoi ettei pysty edes kuvittelemaan. 😂

Tuli mieleen se kerta kun sattumalta löysin japanilaisesta marketista tilliä ja väänsin koko perheelle lohikeittoa ihan onnessani. Sain syödä loput yksin, heh.

Vierailija
18/22 |
20.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Otan muuten väitteeni voimakasmakuisista yrteistä jonkin verran takaisin. Nimittäin punainen shiso on todella hyvää riisimausteena. Mutta tuntuu että se jakaa japanilaisetkin kahteen leiriin. Tuntuu olevan enemmän vanhan kansan mieleen. Mutta jos minä pidän siitä niin eiköhän sekin taittuisi joidenkin suomalaisten suuhun. Värjää myös riisin kivan neonvioletiksi.

Sekihan eli punainen riisi on myös hyvää, mutta vaivalloinen valmistaa, eikä ehkä maistuisi täkäläisille. Mutta mitähän suomalaiset tuumaisi yakionigireistä, siis paistetuista riisipalloista.

Vierailija
19/22 |
20.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

IL-artikkelin mukaan onigiri on uusin hittisushi Japanissa, jota saa siellä nyt kuulemma kaikkialla. Hieman ihmettelen, koska kyseessä on kuitenkin siellä iät ja ajat tarjolla ollut ruoka, jota on tähänkin asti saanut kaikkialta. Ja ihmiset tekevät sitä kotonaan. Lähteestä riippuen sitä on ollut Japanissa 1500-2000 vuotta, mutta hyvä jos nyt vihdoin saanut suosiota.

Vierailija
20/22 |
20.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

IL-artikkelin mukaan onigiri on uusin hittisushi Japanissa, jota saa siellä nyt kuulemma kaikkialla. Hieman ihmettelen, koska kyseessä on kuitenkin siellä iät ja ajat tarjolla ollut ruoka, jota on tähänkin asti saanut kaikkialta. Ja ihmiset tekevät sitä kotonaan. Lähteestä riippuen sitä on ollut Japanissa 1500-2000 vuotta, mutta hyvä jos nyt vihdoin saanut suosiota.

Totta. Mistähän ihmeestä tuo ns. fakta on revitty.

Yksinkertaisimmillaan riisipallo on se eväs joka syntyy kotona päivällisen jälkeen ylijääneestä riisistä. Siitä vaan taputellaan palloksi, ja sen voi popsia vaikka seuraavan päivän kiireiseksi aamupalaksi tai lounaalla kätevästi sormiruokana. Kioskien ja kauppojen onigirit ovat kuitenkin olleet juttu jo ties kuinka kauan.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kahdeksan yksi