Voiko pizzataikinan tehdä yöksi jääkaappiin?
Tuleeko hyvää? Jos tekee samalla reseptillä kuin normaalisti samana päivänä paistettavaan pizzaan. Eli täytyykö jotain erityistä ottaa huomioon? Kohoaako taikina oikeasti kylmässä?
Kommentit (7)
Nimen omaan ainakin 24h se pitää olla
Olen välillä kohottanut 3 päivää jääkaapissa.
Niinhän se ohjeen mukaan pitäisi tehdäkin.
Just tein 00 jauhoista ja siinäkin luki et kohotusaika 24-72 tuntia. Oli jääkaapissa n. 19 tuntia. Maistuu paremmalle, vaikka en ehtiny täysin ohjeen mukaan tekemään, kun siitä ois pitäny tehdä vielä pallerot ja laittaa neki takas jääkaappiin. Mut osta toki 00 jauhoa, ei ne mun mielestä kovin kalliita ole. Jauhohyllystä, merkintä vaan 00 jauho.
Tietenkin. Kohotan pizzataikinan aina jääkaapissa yön yli.
Joo yön yli toimii hyvin, mutta laita vain 1/3 hiivaa normimäärästä. Jos kohota 72 tuntia, laita vain 1/10 osa.
Ehdottomasti, pizzataikina kohotetaan kylmässä.