Tehdään ketju missä annetaan ARKIRUOKA vinkkejä ja yksinkertaisia reseptejä ihmisille
Mieluiten edullisia ja yksinkertaisia tehdä. Miksei myös viikonloppu mättöjä?
Olkaa hyvät
Kommentit (7)
Ota uunivuoka tai pelti. Kaada siihen 3 dl riisiä ja iso pussi pakastevihanneksia. Sitten ladot siihen päälle laatikollisen broilerinkoipia. Lisää 8 dl lihalinetä ja pistä tunniksi uuniin. Valmisteluihin menee 5 min ja uuni hoitaa loput.
Tämä on mun suosiskki silloin kun ei jaksa kokata.
Kaalikeitto.
Noin 4 annosta
1 pieni kaali
2-3 sipulia
Lihaliemikuutio
2-3 laakerinlehteä
600g jauhelihaa
Ruskista jauheliha kattilassa voin kanssa
Lisää silputtu kaali, sipuli, vesi ja mausteet
Parempaa tulee, kun kaaliakin vähän paistaa
Hauduta noin 30min
Pussi pikanuudeleita. Mikronkestävä astia ja sinne veden ja mausteseoksen kanssa. 3-5 min mikron tehosta riippuen ja valmista tuli.
Tämä nyt voi olla sellainen perjantai-illan mättö.
400g jauhelihaa (paistetaan kypsäksi)
tacomaustetta maun mukaan
2 tomaattia (pilkotaan pieneksi, lisätään pannulle jauhelihan kanssa pehmeämään)
1 rasia fetakuutioita (valutetaan, lisätään pannulle)
maissia tai hemapaa (pannulle)
Tortillalättyyn juustoraastetta vähän, mikroon. Päälle jauhelihasetti, creme fraichea ja tortillakastiketta. Kääritään ja syödään.
Jos ihan ruokaa niin helppo kanakastike:
maustamatonta kanaa paloina, paistetaan pannulla kypsäksi
lisätään vettä, kanaliemikuutio ja puoli purkkia Planti Curry -kermaa.
lisätään ananasta paloina, paprikaa ym.
suurustetaan vesi-vehnäjauholla
keitetään gnocci -pastaa (muoto on hyvä, koska kastiketta ja kananpaloja piiloutuu tuonne pastan syliin)
2. jatkaa. Hintaa tuolle tulee riisi 0,30 €, vihannekset 1,29 €, koivet 3,25 € ja lihaliemikuutio 0,10 €. Eli yhteensä hieman alle 5 €.
Vierailija kirjoitti:
Kaalikeitto.
Noin 4 annosta
1 pieni kaali
2-3 sipulia
Lihaliemikuutio
2-3 laakerinlehteä
600g jauhelihaa
Ruskista jauheliha kattilassa voin kanssa
Lisää silputtu kaali, sipuli, vesi ja mausteet
Parempaa tulee, kun kaaliakin vähän paistaa
Hauduta noin 30min
Kaalikeittoa haudutetaan vähintään tunti.
Viikonloppumättöjä.