Mulla on pakkanen täynnä punalaputettuja tuotteita. Vieraani ovat alkaneet voida huonosti syödessään minulla.
En itse saa mitään oireita, mutta vieraani ovat saaneet ripulia ja ruokamyrkytyksiä.
Voiko vika olla punalaputetuissa tuotteissa?
Ostan lähes kaiken punalaputettuna.
Kommentit (11)
Ei voi, sillä huonovointisuus voi johtua jostakin aivan muusta kuin siitä, että olet pakastanut punalaputettuja.
Ne ei nimittäin mene pilalle pakastimessa vaan ehkä siinä vaiheessa, kun ole valmistanut.
Jos sun vieraasi saavat ripulia ja ruokamyrkytyksiä enemmän kun kerran, niin silloin kannattaa olettaa että se ei ole sattumaa vaan se on sinun vikasi.
Ekat mitä kannattaa tehdä on siivota keittiön kaikki pinnat, pestä keittiön kaikki tekstiilit, sulattaa ja pestä sekä jääkaappi että pakastin, ja heittää leikkuulauta roskiin sekä ostaa uusi joka on ihan varmasti puhdas.
Punalaputetut tuotteet voivat tietysti olla syypäitä, mutta niitten luulisi olevan siellä pakastimessa jokainen avaamattomassa pakkauksessaan niin että pilaantunut punalaputettu tuote aiheuttaisi ongelmia vain sen yhden kerran kun käytät sitä. Jos ongelma toistuu, niin se kuulostaa siltä että se on jossain muualla. Jossain josta olisi voinut tulla bakteereja/viruksia/tms. ruokiisi joka kerta.
Itse teen aina itselleni tuoreesta, jolloin voin tarjota vieraille punalappuruokaa ja auttaa sairastuneita tarvittaessa.
Vierailija wrote:
Ei voi, sillä huonovointisuus voi johtua jostakin aivan muusta kuin siitä, että olet pakastanut punalaputettuja.
Ne ei nimittäin mene pilalle pakastimessa vaan ehkä siinä vaiheessa, kun ole valmistanut.
Tai sitten siinä vaiheessa kun niitä sulattaa. Mikrobit ei siellä pakkasessa katoa tai kuole mihinkään, niiden määrä lähtee taas nopeasti nousemaan heti kun tuote otetaan pois pakkasesta. Jos sitten vielä sulattaa vaikka huoneenlämmössä niin siinähän ne kivasti kasvaa.
Niin varmaan. Sellainen trolli tällä kertaa. Älkää nyt hyvät ihmiset uskoko tätä satuilijaa
Älä jauha sontaa. Itse käytän paljon punalaputettuja ruokia ja pakastan niitä. Koskaan ei ole tullut mitään oireita.
Ruokaa ei saa sulattaa huoneenlämmössä. Jos tekee vaikka liharuokaa niin se pitää sulattaa jääkaapissa tai mikrossa. Luin juurikin tämän asian kun itse sain pakastettua punalapputuotetta. Kyseessä oli broileria ja olikin aivan ihanaa.
Vierailija wrote:
Vierailija wrote:
Ei voi, sillä huonovointisuus voi johtua jostakin aivan muusta kuin siitä, että olet pakastanut punalaputettuja.
Ne ei nimittäin mene pilalle pakastimessa vaan ehkä siinä vaiheessa, kun ole valmistanut.
Tai sitten siinä vaiheessa kun niitä sulattaa. Mikrobit ei siellä pakkasessa katoa tai kuole mihinkään, niiden määrä lähtee taas nopeasti nousemaan heti kun tuote otetaan pois pakkasesta. Jos sitten vielä sulattaa vaikka huoneenlämmössä niin siinähän ne kivasti kasvaa.
Ja kuolevat saman tien, kun ruoka kypsennetään. Jos ovat huonelämmössä pari tuntia sulamassa, siinä ajassa ei tapahdu mitään erityistä.
Vierailija wrote:
Ruokaa ei saa sulattaa huoneenlämmössä. Jos tekee vaikka liharuokaa niin se pitää sulattaa jääkaapissa tai mikrossa. Luin juurikin tämän asian kun itse sain pakastettua punalapputuotetta. Kyseessä oli broileria ja olikin aivan ihanaa.
Jos pitää pakastimen -8 asteessa, niin hyvin sulaa pöydällä isompikin kana yhdessä yössä.
Ihan kiinni siitä, mitä se punalaputettu tuote kokee sen jälkeen, kun olet maksanut sen. Kaupassa se tuote on ihan OK ja käytännössä oikealla tavalla säilytettynä ei mene miksikään päivässä parissa, mutta jos pidät ostoksiasi keittiön pöydällä tuon ajan ja vasta sitten pakastat, niin tiedät itsekin, ettei siitä hyvää seuraa.
Minusta kaupassa ei saisi myydä kuin täysin tuoreita tuotteita eli tänään pellosta nostettuja porkkanoita, tänään puitua soijaa, tänään teurastettua possua - kaikki muu ruoka on vanhentunutta ja pilaantunutta ja aiheuttaa samat oireet kuin punalaputetut tuotteet.
Mikään ihme.
Päiväyksiä hipovat tuotteet voivat olla jo valmiiksi menossa piloille.
Sitten jos sulatat niitä ja säilöt jääkapissa vielä.
Yök.
Ei ole kylmäketjut eikä keittiöhygienia kunnossa.