Onko oliiviöljy terveellistä ja missä muodossa sitä kannattaa syödä?
Sopiiko oliiviöljy paistamiseen vai meneekö se huonoksi? Jos käyttää mietoa lämpöä? Tai voiko laittaa uunissa valmistettavaan ruokaan?
Vai onko parempi syödä vaikka käyttäen salaattiin kaadettuna?
Kommentit (22)
Paistamiseen käytän, sellaista jossa on puolet ekstraneitsyt- ja puolet jalostettua.
Extra virgin salaattiin, tavallinen paistamiseen miedolla lämmöllä. On terveellistä, hyvää rasvaa.
Paistamiseen voita, oliiviöljyä salaattiin.
Ei kannata käyttää paistamiseen, kuumentaessa syntyy transrasvoja. On oliiviöljy kuitenkin terveellisempää kuin monet muut kasviöljyt, jotka ovat silkkaa myrkkyä.
Paistamiseen käytä avokadoöljyä. Se kestää kuumentamista.
Käy paistamiseen ja sellaisenaan. Muuta rasvaa en oikein käytäkään.
Salaatin sekaan tai ihan vaan vaikka patongin kanssa
Oliiviöljyn maku on niin voimakas, että sillä menee kaikki pilalle. Siirryin auringonkukkaöljyyn. Se käy kaikkeen, eikä kitkeryys lyö läpi.
Voi paistaa mutta ei milloinkaan erittäin kuumaksi. Ja johan se roiskuu ympäri jos niin tekee.
Miedolla lämmöllä toimii oikein hyvin.
Borges extra vergine neitsytoliiviöljy 1 rkl täysjyväkaurapuuron joukkoon ja ripaus suolaa, ei muuta maitoa jne.
Tietenkin neitsytoliiviöljyä myös raajasalaatteihin, uunikasviksille, patoihin jne.
Toisin kuin väitetään neitsytoliiviöljy sopii myös paistinpannulle, ei mitään öljyjä tietenkään kannata polttaa.
lusikallinen suoraan pullosta virgin oil
Happy Olive öljy on parasta salaatteihin ja leivän päälle
Odota joku vuosi niin on haitallista kunhan riittävän moni on tutkinut. Kananmunakin on välillä ollut tutkimuksissa lähes arseniikin veroinen ja välillä oikea terveyspommi.
Crete Extra VO muut ovat kitkerää kuraa.
Vierailija kirjoitti:
Crete Extra VO muut ovat kitkerää kuraa.
Miksi mielestäsi niitä muita merkkejä myydään? Voisiko millään olla kumminkin mahdollista että joku voi tykätä muusta kun SIINÄ.
Vierailija kirjoitti:
Mikä merkki maistuu hyvältä?
Terra Creta on parhaimman makuista, mitä olen maistanut. Maukas eikä yhtään kitkerä.
Olen käyttänyt paistamiseenkin.
Ja esimerkiksi salaatin kanssa.