Teettekö rieskoja itse?
Kommentit (9)
Perunarieskat on mun lemppari, tulee tehtyä aina kun muuten tekee perunamuusia. Ohrasta, vehnästä ja/tai kaurasta teen myös silloin tällöin kun lämmitän leivinuunia.
Tänne rieskareseptit tervetulleita!
Vierailija kirjoitti:
Tänne rieskareseptit tervetulleita!
Perunarieskoihin ei tarvitse kuin pari-kolme desiä muusia ja yhtä paljon vehnäjauhoja, sekaan yksi kananmuna ja hiukan lisää suolaa. Taputellaan pellille ja paistetaan kuumassa uunissa.
Joskus. Teen ihan perinteistä ohrarieskaa.
Rieskoista puheenollen, niin telkkarissa mainostetaan ihan tavallista leipää rieskana. Mikä siis rieska eri puolilla Suomea on? Pohjoisessa se on se ohuehko, vaalea, nykytermein vähän pitsanpohjaa muistuttava pyöreä lätty, johon on tullut paistettaessa tummia pilkkuja. Jossakin päin Suomea ilmeisesti kaikki hiivaleipäjauhoista tehty leipä on rieskaa, muodosta piittaamatta?
Vierailija kirjoitti:
Rieskoista puheenollen, niin telkkarissa mainostetaan ihan tavallista leipää rieskana. Mikä siis rieska eri puolilla Suomea on? Pohjoisessa se on se ohuehko, vaalea, nykytermein vähän pitsanpohjaa muistuttava pyöreä lätty, johon on tullut paistettaessa tummia pilkkuja. Jossakin päin Suomea ilmeisesti kaikki hiivaleipäjauhoista tehty leipä on rieskaa, muodosta piittaamatta?
Pakarin ohrarieska Rovaniemellä , en ikinä unohda! Ohut hieman sitkeä ja aina tuore ,Lämpöisenä ihan paras ,voita vaan mukaan.
Joskus muusinjämistä tulee tehtyä rieskoja.
Perunamuusin jämät paistan aina rieskoiksi. Erikseen harvemmin teen niitä. Muuten leivon mieluummin sämpylöitä.
Mulle rieska on juurikin litteä leipä, jota ei kohoteta hiivalla. En tiedä mikä on oikea määritelmä.
Teen itse rieskoja, perunarieskoja.