Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Siis oikeesti, itse ruokalahjoja tekevät! Milloin ne ruokalahjat, hillot ym tehdään ennen joulua ja mikä on säilyvyys?

Vierailija
24.08.2023 |

Ymmärsin, että tehdään muutama päivä ennen ja kaikki syödään samantien.

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
24.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruokalahjoja? Hyi, roskiin!

Vierailija
2/10 |
24.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joskus teen vasta jouluaattona että on tuoretta ja hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
24.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aattona tietysti että saa kunnon joulukiireen aikaseksi.

Vierailija
4/10 |
24.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vuoden viimeisenä päivänä. Kellon lyödessä 00.00 alkaa hillojen keittäminen joten auttamatta myöhässä tämän joulun ruokalahjaan tämä koskee kaikkia ruokia.

Vierailija
5/10 |
24.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllähän monet hillot ja muut säilykkeet voi tehdä hyvissä ajoin, ei ne miksikään mene. Leivät ja leivokset tietysti täytyy tehdä max. päivä-pari ennen lahjan antamista.

Vierailija
6/10 |
24.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

No pihassa ja puutarhassa kypsyt marjat, hedelmät ja kasvikset nyt joten nyt ne säilötään. Hillot ja purkkeihin säilötyt säilyy umpioituna vähintään vuoden.

No meillä ystäväpiirissä kaikki on ruokaihmisiä joten ruokalahjat on ihan parhaita. Juustohilloja, muita hilloja, tomaattikastikkeita, öljyyn säilöttyjä paprikoita ja valkosipulia, chilihippua. Meillä on myös iso laakeripuu joten tuoreita laakerinlehtiä on aina tilauksessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
24.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hillot: ne tehdään joko sadonkorjuun aikaan tuoreista marjoista tai sitten ennen joulua pakastimesta otetuista marjoista. Hillosokerilla tehdyt hillot säilyvät huoneenlämmössä vuoden.

Pikkelsit tehdään syksyllä sadonkorjuun aikaan parhaimman laatuisista kasviksista, ne säilyvät oikein tehtyinä seuraavaan kevääseen - seuraavaan syksyyn. Suolasienet pitää laittaa suolaantumaan jo nyt syksyllä, ei niitä voi tehdä päivää ennen joulua. Samoin hapankaali pitää laittaa muhimaan hyvissä ajoin, aatonaatto on liian myöhään.

Brittityyppinen hedelmäkakku pitää aloittaa syyskuussa, ja se pitää olla paistettukin jo monta viikkoa ennen joulua!

Liköörit pitää olla nyt jo muhimassa, samoin viinietikat (jos vaikka tekee vadelmaviinietikkaa).

Marengit, rocky roadit ja muut herkut valmistetaan pari päivää ennen joulua, tai juuri ennen kuin ne viedään/annetaan.

Hunaja lingotaan kesällä tai syksyllä, ennen joulua on turha mehiläispesistä hunajaa etsiä.

Vierailija
8/10 |
24.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saaristolaisleivän voi tehdä muutamaa päivää ennen, mutta jos vaaleaa hapanjuurileipää aikoo lahjoittaa, niin mahdolisimman tuoreena. Erilaiset granolat ja pikkuleivät ehkä noin viikkoa ennen lahjoittamista, mutta pitää säilyttää oikein että pysyvät rapeina ja maukkaina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
24.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Fudgea tai muuta toffeeta voi hyvin tehdä viikkoa ennen, tässäkin olelliista oikea pakkaaminen ja säilytys. Marmeladipalat ja vaahtokarkit tms mahdollisimman tuoreena

Vierailija
10/10 |
24.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jessus et joillain on aikaa. Yks joulu kyllä sekosin ja tein itse jotain fudgeja. Ihan järkyttävä homma 😂 halvemmaks tulee ostaa jostain hienosta makeispuodista

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kaksi seitsemän