MIkä ero on smetanalla ja kermaviilillä? Rasvapitoisuus vai?
Kommentit (10)
Smetanaa voi vatkata vaahdoksi. Kermaviili vain muuttuu nestemäisemmäksi. Rasvapitoisuuden ansiosta smetana maistuu paremmalta ja kestää myös kuumentamista paremmin esim. pitkään haudutettavissa ruuissa, kuten lihapadat.
Se siniruudullisessa purkissa oleva smetana on kevyempää kuin Valion vastaava ja sitä on enemmän. Venäläiset käyttävät yleensä kevyempää smetanaa kuin tuota Valion tönkkistä. Ei sitä kevyempääkään voi verrata kermaviiliin, enemmän se on ranskankerman tyylistä.
Vierailija kirjoitti:
Laitan keittoon kermaviiliä, koska se on vähärasvaisempaa.
Ei kannata, se juoksettuu ja tekee sopan kuvottavan näköiseksi. Ihan sama, keitätkö sen vai laitat nokareen sopan päälle.
Erilaiset hapatteet ja fermentointitavat.
Toimivat ruuanlaitossa eritavoin.
Unohtakaa rysyjen smetanat. Isänmaallinen suomalainen ei niitä käytä.
Mä taas en tiedä mitä eroa on smetanalla ja creme fraisilla
Vierailija kirjoitti:
Mä taas en tiedä mitä eroa on smetanalla ja creme fraisilla
Erilaiset happamuudet. Osta ja kokeile, sillähän tuon selvität.
Toinen on viili, toinen hapankerma.
Joskus käytin kermaviiliä makeiden piirakoiden täytteissä.
Smetanaa käytän kastikkeisiin, patoihin, lohi/savuporotahnaan, piirakoihin, uuniloheen, blinien kanssa, perunasalaattiin (mieluummin tosin turkkilaista juggea) jne.Tilalla voin käyttää myös creme fraichea
Laitan keittoon kermaviiliä, koska se on vähärasvaisempaa.