Sinä joka syöt usein kalaa. Miten toteutat sen ja vaihteletko kalalajeja ja aterioita? Miten pidät hinnat kohtuullisina?
Jos syöt usein kalaa niin mitä kalaa syöt? Millaisia ruokia niistä valmistat?
Kommentit (21)
Paistan nopeasti pannulla vaan. Helppoa ruokaa.
Mies kalastaa joskus. Kuhaa melkein ollaan syöty, pannulla paistettuna. Joskus harvoin kaupasta lohta ja silloin tehdään uunilohi.
Kalastan itse kuhaa ja ahvenia. Paistan ihan vaan pannulla. Kylkeen perunaa ja kasviksia.
Esim. pannusiikaa ostin vasta. Valmiiksi pannuun perattuna, kaksi maksoi alle neljä euroa. Voita ja suolaa..
Ostan aina tarjouskalaa.
Ostan kerran pari kuukaudessa kotimaista lohta, sitä vaan sitten uuniin. Kirpasee hinta, mutta hyvää on.
Asutaan järven rannalla. Ahvenia, siikaa. Hauesta en tykkää. Savustus on ykkösjuttu.
Purkissa sardiineja ja tonnikalaa tarjouksista. Kalatiskin erikoistarjoukset, muikkuja, joskus lohtakin.
Meillä kanssa kuhaa ja ahvenia saadaan varsinkin talvella. Haukia tulee valitettavasti liikaa, joten ei pysty ottamaan kaikkia mitä saadaan, mutta kun otetaan, niistä tehdään kalapullia. On kohtuullinen matka paikoille, ihan muutamassa tunnissa käy niin että saa saalista. Lohta ostetaan joskus yleensä kirjolohta fileenä, jos hinta nousee yli 30 euron niin sitten alkaa olla kipurajalla, vaikka kuulutaan siihen porukkaan jonka ruuan suhteen ei tarvitse hirveästi rahoja laskea, lasketaan silti. Joskus ostetaan vähän kylmäsavulohta herkuksi, eikä silloin katsota hintaa mutta määrä pysyy pienenä. Lohenkalastuksessa käydään kerran tai pari vuodessa joko Torniojoella tai Norjassa tai sekä että ja sen hinta kaikkineen ei ole enää pienituloisen hommaa, sitä saadaan jos saadaan. Mutta sitä ei tässä kysytty. Jos sattuu tulemaan, niistä riittää moneen ateriaan. Muikkuja joskus ostetaan, sen verran laiskoja ollaan että valmiiksi perattuina, mutta tällä alueella niitä on huonosti saatavana. Sitten saatetaan ostaa hätävaraksi ihan kaupan valmiita pakastefileitä, ei kalapuikkoja vaan niitä erilaisia. Aina on yksi tai kaksi pakkausta sellaisia "en jaksa laittaa ruokaa" -hätävarana.
Ostan joko kaupan tiskiltä tai kauppahallista. Lohta, nieriää, siikaa, kuhaa, ahvenia, silakoita, turskaa etc.
Näitä joko paistan pannulla, teen uunissa tai savustan pöntössä.
Onhan se nykyhinnoilla aika kallista, mutta pidän kiinni siitä, että joka viides päivä vähintään aterialla on kalaa.
kalaa saa merestä hakupalkalla, hailista loheen, itse valmistaen esim.lohesta kylmä/lämminsavustaen omissa laitteissa ja muut kalat ihan keittäen/paistaen
Hauesta tehdään kalasoppaa, haukipullia ja haukimureketta. Aika usein hauki tai lahna savustetaan ja tehdään moussea - herkullista.
Muikut paistetaan, ahvenet joko savustetaan tai fileoidaan ja paistetaan fileet pannulla. Kuha pannaan välillä kokonaisena uuniin, välillä paistetaan fileet pannulla.
ei ole kallista, kalakaupassa on tarjouksena useinkin kotimainen lohi alle 10e kg. Syksymmällä savustamme 4 lohen erissä talveksi pakkaseen muutaman kerran. Ei ole kertasapuskan hinta paha. Sitä savustettua voi käyttää sellaisenaan leivän päälä/ perunoitten kanssa/ kiusauksiin ym. ja hyvää on
Vierailija kirjoitti:
Hauesta tehdään kalasoppaa, haukipullia ja haukimureketta. Aika usein hauki tai lahna savustetaan ja tehdään moussea - herkullista.
Muikut paistetaan, ahvenet joko savustetaan tai fileoidaan ja paistetaan fileet pannulla. Kuha pannaan välillä kokonaisena uuniin, välillä paistetaan fileet pannulla.
Meillä siis syödään kalaa jossain muodossa joka päivä. Kesällä pyydystetään itse, talvella ollaan kalakaupan varassa. Marketistakin ostan torstaisin, jolloin omaan k-kauppaani tulee tuoretta kalaa. Syksyllä kun muikut ovat halpoja, laitetaan niitä pakkaseen, samoin silakkafileitä.
Kotimaisa "isoa" kalaa. Kesällä savustus tai halsteri, talvella puuhellan uuniin ja samalla lämpeää talo. Muu perhe paistelee silakkapihvejä kun mä olen reissussa. Pakastekalasta keittoa, pastakastiketta, kalapuikot. Valmiista punalappugraavista tai kylmäsavusta kiusausta. Tonnaria lämpimiin leipiin, pastakastikkeeseen, pizzaan. Kokeilin ostaa niitä järvikalapurkkejakin, mutta ei oikeen napannut. Kerran-pari vuodessa tonnikalapihvi. Pikaruokana katkarapumunakas. Kesällä toimii myös salaatit. Silliä on myös kesäisin ja jouluna, mutta en laske sitä kohtaan terveellinen kala, itse en syö.
Hinta? Käyn töissä, kuten mieskin, vielä rahat rittää ruokaan pihistelemättä.
Kun asuin piilaaksossa takavuosina, silloin tuli useinkin syötyä meren antimia. Vesi herahtaa kielelle, kun muistelee tuoreen hummerin makua. Sitä tuli usein syötyä. Myös muita erilaisia alueen kalaruokia.
Suomessa en enää ole niin usein kalaa syönyt, koska laiskuuttani en jaksa itse niitä valmistaa. Ravintolassa käydessä tilaan kyllä välillä kuhaa tai siikaa.
Syön kalaa kahtena päivänä viikossa. Ostan kaupasta vuoroviikoin kylmäsavulohta (jota syön pääateriaksi yleensä leivän päällä) edullisimman pakkauksen sekä sillipurkin (silliä syön keitettyjen perunoiden kanssa). Joskus ostan tomaattisardiinia.
Ennen söin tonnikalaakin, mutta olen kyllästynyt siihen.
Minulla ei ole varaa ostaa kalatiskiltä enkä halua käyttää aikaa enkä voimavaroja tarjousten vahtaamiseen.
Sitä paitsi pidän kylmäsavulohesta ja sillistä.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Norjan lohta ja purkkitonnikalaa syön, muuta kalaa en suostu syömään.
Noin 2-3 kertaa viikossa syön kalaa. Italiassa asun joten kalaa ja mereneläviä on tarjolla melkein kaikissa marketeissa päivittäin paitsi maanantaisin. Kolme kalasorttia aina tarjouksessa.
Muikut on kohtuullisen hintaisia, leivittää ruisjauhoissa ja paistaa pannulla rapsakoiksi. Muita kaloja sitten tarjouksien mukaan pannulla paistan, ilman sen erikoisempia kikkoja.