Keksien ei kuulu olla pehmeitä eikä sitkeitä!
Miksi pehmeyttä ja sitkeyttä pidetään jonain ultimate hyvänä piirteenä, kun on keksistä kyse. Useimmissa resepteissä oikein painotetaan, että näistä tulee sitten sisältä pehmeitä. Siis yök,sehän vaikuttaa makuunkin.
Kommentit (9)
Mä en pidä ohutpohjaisesta pizzasta mutta vaikea nykyään saada mistään paksumpaa.
Keksejä ja makuja on monenlaisia. Itse just tykkään pehmeistä ja sitkeistäkin kekseistä.
Vierailija kirjoitti:
Keksejä ja makuja on monenlaisia. Itse just tykkään pehmeistä ja sitkeistäkin kekseistä.
Kaupassa myydään aika vähän pehmeitä keksejä. Kai ne olisivat pehmeitä, jos ihmiset oikeasti tykkäisivät sellaisista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Keksejä ja makuja on monenlaisia. Itse just tykkään pehmeistä ja sitkeistäkin kekseistä.
Kaupassa myydään aika vähän pehmeitä keksejä. Kai ne olisivat pehmeitä, jos ihmiset oikeasti tykkäisivät sellaisista.
Ongelma on säilyyvyydessä. Pehmeät keksit on usein tuoreita.
Koska amerikkalaiset 'cookies' on pehmeitä, ihan erilaisia rakenteelta kuin suomalaiset pikkuleivät. Sen tyyppisistä lienee näissä ohjeissa kyse.
Vierailija kirjoitti:
Koska amerikkalaiset 'cookies' on pehmeitä, ihan erilaisia rakenteelta kuin suomalaiset pikkuleivät. Sen tyyppisistä lienee näissä ohjeissa kyse.
Ilmeisesti se on sitten niin omaksuttu tänne, että on vaikea löytää ohjeita joilla saisi normaaleja, hyviä keksejä.
Se juttuhan on just se taikina. Ihmettelen miksi kekseistä tehdään kovia kun ne voisi jättää pehmeäksi taikinaksi.
Vierailija kirjoitti:
Se juttuhan on just se taikina. Ihmettelen miksi kekseistä tehdään kovia kun ne voisi jättää pehmeäksi taikinaksi.
Ahaa mielenkiintoista! En yleensä syö sitä taikinaa, niin en ole osannut ajatella asiaa noin. Ei ole mun juttu,mutta ymmärrän tuon paremmin.
Huonot hampaat