Mihin kaikkeen käytätte kermaviiliä?
Kommentit (23)
Dippikastikkeeksi, kalan ja kasvispihvien kastikkeeksi, marjapiirakoihin.
Kauanko se säilyy? Siis en nyt kysy noita päivämääräjuttuja vaan, kun mulla on pari kolme kuukautta vanhoja jääkaapissa, niin säilyvätkö hapanmaitotuotteet käyttökelpoisina niin kauan ?
Leivontaan. Monesti esim. omenapiirakka-ohjeessa kermaviili+muna.
Ikivanha klassikkokastike; sitruunamehua, hieman sokeria ja ripaus suolaa purkilliseen kermaviiliä. Käy kalalle ( tilliä mukaan ) ja melkein kaikkeen.
Leivontaan. Kastikkeisiin. Dippeihin.
Vierailija kirjoitti:
Kauanko se säilyy? Siis en nyt kysy noita päivämääräjuttuja vaan, kun mulla on pari kolme kuukautta vanhoja jääkaapissa, niin säilyvätkö hapanmaitotuotteet käyttökelpoisina niin kauan ?
Mä just käytin liki 3 kk vanhan kermaviilin.
Marttojen edustaja kertoi kerran telkussa (en muista mikä ohjelma), kuinka oli käyttänyt 1/2 vuotta vanhan rahkapurkillisen, ja hyvää tuli :D Pitää vaan maistaa varovasti, kyllä sen huomaa mikä on pilalla.
En oikeastaan mihinkään. Kunnollinen crème fraîche tai smetana on lähes kaikessa parempaa. Valion crèmefraichea en osta, siinä on tärkkelystä seassa.
Syön sellaisenaan mansikkahillon kanssa.
Todennäköisesti on käyttökelpoista. Jos näyttää ja tuoksuu normaalilta, uskaltaisin maistaa. Ja jos maistuu normaalilta, uskaltaisin käyttää.
Yllä mainittujen lisäksi käytän leivontaan, esim. mustikkapiirakan täytteeseen voin laittaa mustikoiden lisäksi kermaviiliä + kananmunaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kauanko se säilyy? Siis en nyt kysy noita päivämääräjuttuja vaan, kun mulla on pari kolme kuukautta vanhoja jääkaapissa, niin säilyvätkö hapanmaitotuotteet käyttökelpoisina niin kauan ?
Mä just käytin liki 3 kk vanhan kermaviilin.
Marttojen edustaja kertoi kerran telkussa (en muista mikä ohjelma), kuinka oli käyttänyt 1/2 vuotta vanhan rahkapurkillisen, ja hyvää tuli :D Pitää vaan maistaa varovasti, kyllä sen huomaa mikä on pilalla.
Avaamaton kermaviili säilyy jääkaapissa varmaan rajattomasti, olen käyttänyt yli vuoden vanhan ilman pienintäkään ongelmaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kauanko se säilyy? Siis en nyt kysy noita päivämääräjuttuja vaan, kun mulla on pari kolme kuukautta vanhoja jääkaapissa, niin säilyvätkö hapanmaitotuotteet käyttökelpoisina niin kauan ?
Mä just käytin liki 3 kk vanhan kermaviilin.
Marttojen edustaja kertoi kerran telkussa (en muista mikä ohjelma), kuinka oli käyttänyt 1/2 vuotta vanhan rahkapurkillisen, ja hyvää tuli :D Pitää vaan maistaa varovasti, kyllä sen huomaa mikä on pilalla.
Avaamaton kermaviili säilyy jääkaapissa varmaan rajattomasti, olen käyttänyt yli vuoden vanhan ilman pienintäkään ongelmaa.
Miten on mahdollista, että joku kermaviili on jääkaapissa vuoden syömättä? 😀 Ei sulla kovin tehokas systeemi ole.
Sipulikeittoainesjauhepussin kanssa jauhenlihapullataikinaan.
Vierailija kirjoitti:
Kauanko se säilyy? Siis en nyt kysy noita päivämääräjuttuja vaan, kun mulla on pari kolme kuukautta vanhoja jääkaapissa, niin säilyvätkö hapanmaitotuotteet käyttökelpoisina niin kauan ?
Juu, heittämällä menee kuukausia yli eräpäivän, ellei kansi ole päässyt vuotamaan ja alkanut homehtua pinnalta. Jos mitään ei näy avatessa, se on hyvää.
Vierailija kirjoitti:
En oikeastaan mihinkään. Kunnollinen crème fraîche tai smetana on lähes kaikessa parempaa. Valion crèmefraichea en osta, siinä on tärkkelystä seassa.
Näytätkö missä kohtaa sitä tärkkelystä on:
https://www.valio.fi/tuotteet/valio-creme-fraiche-laktoositon-luomu-2/?…
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kauanko se säilyy? Siis en nyt kysy noita päivämääräjuttuja vaan, kun mulla on pari kolme kuukautta vanhoja jääkaapissa, niin säilyvätkö hapanmaitotuotteet käyttökelpoisina niin kauan ?
Mä just käytin liki 3 kk vanhan kermaviilin.
Marttojen edustaja kertoi kerran telkussa (en muista mikä ohjelma), kuinka oli käyttänyt 1/2 vuotta vanhan rahkapurkillisen, ja hyvää tuli :D Pitää vaan maistaa varovasti, kyllä sen huomaa mikä on pilalla.
Avaamaton kermaviili säilyy jääkaapissa varmaan rajattomasti, olen käyttänyt yli vuoden vanhan ilman pienintäkään ongelmaa.
Miten on mahdollista, että joku kermaviili on jääkaapissa vuoden syömättä? 😀 Ei sulla kovin tehokas systeemi ole.
No ei ole! Oli jäänyt hillopurkkien taakse ylähyllylle piiloon. Siinäpä toinen pilaantumaton elintarvike: hillot.
Kermaviili ja sinihomejuusto.
Sopii eläkeläiselle.
Kermaviiliin sitruunapippuria ja lohen sekä perunoiden kastikkeena.
Kaalisalaattiin
Kapriskastikkeeseen
Dippeihin