Mä en tajua tätä syömisestä - Lihon kotiruualla
Söin vielä jokunen aika sitten suklaalevyn päivässä, usein meni sipsipussi yhdeltä istumalta, kävin hesessä ja ulkona tuli syötyä useamman kerran viikkoon. Paino pysyi samana ja oli painoindeksin painoindeksin paremmalla puolella.
Nyt olen jättänyt kaiken prosessoidun hötön pois, ja teen ruuat itse. Teen ruokaa laidasta laitaan. Intialaiseen, Kreikkalaiseen tai ihan Suomalaiseen tyyliin. Leivon myös, ja hyödynnän luonnon omia makeuttajia leivonnassa. Teen myös raakamakeisia. Syön päivittäin 5-7 erivärisiä kasviksia, marjoja ja hedelmiä.
Olen lihonut parissa kuukaudessa 4 kiloa, vaikka syön määrällisesti vähemmän nyt. Pizza-suklaa-limu dieetillä meni kaloreita minimissään 2800, usein jopa lähemmäs 3500. Mieskin ihmetteli miten en liho sillä tahdilla.
Nyt arvioisin kalorinsaannin olevan jotain 2000-2400 yksikön välissä.
En minä vieläkään ylipainoinen ole, mutta 4 kiloa ja 4 cm vyötäröllä alkaa jo tuntua.
Kommentit (10)
Syöt nyt vähemmän rasvaa ja enemmän hiilihydraatteja, sokeria ne "luonnon omat" makeuttajatkin on. Sokerijuurikas ja siitä saatava valkoinen sokeri on myös luonnontuote.
Syömässäsi ruuassa on oikeasti ravintoa. Eineksissä ei juuri ravintoa kaloreiden lisäksi ole, joten menevät valmiiksi prosessoituina suoraan elimistön läpi.
Vierailija kirjoitti:
Syöt nyt vähemmän rasvaa ja enemmän hiilihydraatteja, sokeria ne "luonnon omat" makeuttajatkin on. Sokerijuurikas ja siitä saatava valkoinen sokeri on myös luonnontuote.
Koitan käyttää ruuanlaitossa enimmäkseen rasvaa ja kasviksia. Ne sulavat yhdessä kaikkein parhaiten. Toki hedelmiä menee aika paljon ja leivonnassa käytän enemmän kookosta, mantelia, kauraa ja taateleita kun perinteisesti käytettyjä sokeria ja valkoisia jauhoja.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Syöt nyt vähemmän rasvaa ja enemmän hiilihydraatteja, sokeria ne "luonnon omat" makeuttajatkin on. Sokerijuurikas ja siitä saatava valkoinen sokeri on myös luonnontuote.
Koitan käyttää ruuanlaitossa enimmäkseen rasvaa ja kasviksia. Ne sulavat yhdessä kaikkein parhaiten. Toki hedelmiä menee aika paljon ja leivonnassa käytän enemmän kookosta, mantelia, kauraa ja taateleita kun perinteisesti käytettyjä sokeria ja valkoisia jauhoja.
Ap
Syöt nyt siis enemmän rasvaa ja sokeria. Ja ihmettelet miksi lihot 🙄
P.s. Miksi välttelet proteiinia?
Liikut liian vähän joten lihoot ja syöt hiilareita enemmän.
On helpompaa listata syömänsä kalorit jos ostaa sen Hesen annoksen tai suklaalevyn kuin laskea makrot itse valmistumistaan ruumista joihin tulee useita eri aineksia ja on vaikea silmämääräisesti arvella monta grammaa tuli lopulta syötyä.
Ihan yksinkertaisesti saat nyt enemmän kaloreita kuin aiemmin. Mitään muuta selitystä ei ole jos ainoa elämässäsi tapahtunut muutos on tuo etkä ole radikaalisti vähentänyt liikuntaa tai aloittanut lääkitystä.
Koen muuten itse että syön kotona enemmän kuin ulkona syödessä jolloin ne valmiit annokset on usein aika pieniä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Syöt nyt vähemmän rasvaa ja enemmän hiilihydraatteja, sokeria ne "luonnon omat" makeuttajatkin on. Sokerijuurikas ja siitä saatava valkoinen sokeri on myös luonnontuote.
Koitan käyttää ruuanlaitossa enimmäkseen rasvaa ja kasviksia. Ne sulavat yhdessä kaikkein parhaiten. Toki hedelmiä menee aika paljon ja leivonnassa käytän enemmän kookosta, mantelia, kauraa ja taateleita kun perinteisesti käytettyjä sokeria ja valkoisia jauhoja.
Ap
Syöt nyt siis enemmän rasvaa ja sokeria. Ja ihmettelet miksi lihot 🙄
P.s. Miksi välttelet proteiinia?
En välttele proteiinia, vaan jaan makrot eri aterioille. Hiilarit ja rasva yhdessä turvottavat.
Esimerkki päivän ruuista
Aamupala
Kaurapuuro 1dl hiutaleista
1tl maapähkinävoita
1dl mustikoita
Lounas
Iso vihreä salaatti
1tl oliiviöljyä
Kanan rintafile
Välipala
5 pientä taatelipalloa
Päivällinen
Kasviswokki paistettuna kookosöljyssä ja kookosmaito
Iltapala
2 voissa paistettua munaa
Toki päivät vaihtelevat, joskus on enemmän proteiinia, toisinaan rasvaa ja joskus on tosi hiilaripainotteisia päiviä. Mitä tekee milloinkin eniten mieli.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Syöt nyt vähemmän rasvaa ja enemmän hiilihydraatteja, sokeria ne "luonnon omat" makeuttajatkin on. Sokerijuurikas ja siitä saatava valkoinen sokeri on myös luonnontuote.
Koitan käyttää ruuanlaitossa enimmäkseen rasvaa ja kasviksia. Ne sulavat yhdessä kaikkein parhaiten. Toki hedelmiä menee aika paljon ja leivonnassa käytän enemmän kookosta, mantelia, kauraa ja taateleita kun perinteisesti käytettyjä sokeria ja valkoisia jauhoja.
Ap
Eihän tuossa ole mitään järkeä. Sun ruuasta saamasi energia muodostuu rasvasta ja hiilihydraateista, mutta siinä ei ole proteiinia pitämässä nälkää. Lisäksi noilla raaka-aineilla energiaa (kilokaloreita) täytyy tulla hurjasti. Hedelmistä riippuu vähän mitä syöt, niissäkin on monesti aika paljon sokeria ja energiaa. Kookos, mantelit ja taatelit on hyvin energiatiheitä (ja rasvaa runsaasti), joten todennäköisesti syömäsi energiamäärä per pvä on todella huomattava ja koska kyseessä ei ole enää niin prosessoitu, herkästi kehosta läpi menevä sapuska, niin totta kai se jää vyötärölle.
Mulla tulehtuu koko ruuansulatuselimistö sipsisuklaahampparidieetillä niin pahasti, että se käy ylikierroksilla, siksi paino ei tartu. Sullakin saattoi olla vastaava tilanne, mutta niin pitkittyneen, ettet enää vaan huomannut sitä. Itselläni ihosta vaan näkee kökköravinnolla, ettei mikään myöskään imeydy ja vessassa saa ravata usein.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Syöt nyt vähemmän rasvaa ja enemmän hiilihydraatteja, sokeria ne "luonnon omat" makeuttajatkin on. Sokerijuurikas ja siitä saatava valkoinen sokeri on myös luonnontuote.
Koitan käyttää ruuanlaitossa enimmäkseen rasvaa ja kasviksia. Ne sulavat yhdessä kaikkein parhaiten. Toki hedelmiä menee aika paljon ja leivonnassa käytän enemmän kookosta, mantelia, kauraa ja taateleita kun perinteisesti käytettyjä sokeria ja valkoisia jauhoja.
Ap
Syöt nyt siis enemmän rasvaa ja sokeria. Ja ihmettelet miksi lihot 🙄
P.s. Miksi välttelet proteiinia?
En välttele proteiinia, vaan jaan makrot eri aterioille. Hiilarit ja rasva yhdessä turvottavat.
Esimerkki päivän ruuista
Aamupala
Kaurapuuro 1dl hiutaleista
1tl maapähkinävoita
1dl mustikoitaLounas
Iso vihreä salaatti
1tl oliiviöljyä
Kanan rintafileVälipala
5 pientä taatelipalloaPäivällinen
Kasviswokki paistettuna kookosöljyssä ja kookosmaitoIltapala
2 voissa paistettua munaaToki päivät vaihtelevat, joskus on enemmän proteiinia, toisinaan rasvaa ja joskus on tosi hiilaripainotteisia päiviä. Mitä tekee milloinkin eniten mieli.
Ap
Ihan puhtaat nopeat hiilarit syön usein ilman voita tai proteiinia.
Esim tein eilen pizzaa, jossa oli paljon kasviksia ja ihan pikkiriikkisen mozzarellaa makua antamaan.
Lounas oli kananmuna ja broilerin rintafile runsaassa voissa.
Aamulla kahvi + puuro hunajalla
Välipalalla lasillinen itsepuristettua appelsiinimehua.
Ap
Syöt liikaa kulutukseen nähden!