Lue keskustelun säännöt.
"Säilyy avattuna jääkaapissa n. 1 vrk"
21.04.2023 |
Tuo "noin", mitä siitä pitäisi päätellä? Mulla on valmisruoka joka on nyt ollut jääkaapissa avattuna keskiviikkoiltapäivästä asti. Eli kohta 2 vrk. Maistoin äsken enkä huomannut mitään vikaa maussa. Söisitkö vielä? Pakkauksessa lukee noin kuin otsikossa.
Ratkaiseeko maku ja haju vai onko tässä jotain syvempää keittiökemiaa taustalla ettei voisi mausta ja hajusta päätellä syötäväksi kelvollisuutta?
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Söisin. En ihan kaikkia noita säilyvyysaikoja ymmärrä alkuunkaan, hyvin harva ruoka-aine pystyy pilaantumaan vuorokaudessa. Lähinnä hyvin "vetiset" hedelmät ja marjat, joissa on valmiiksi jo vaurioita, voivat homehtua noin nopeasti. Ja osterit ja muut elävänä syötävät (onko muita kuin osterit?), ja sitten simpukat, joiden pitää olla eläviä kattilaan/pannulle heitettäessä. Jos on on kuolleita, niin niitä ei saa enää syödä.
Meillä syödään useamman päivän vanhaa riisiä, tähteeksi jääneitä ruokia usein säilytetään jääkaapissa useita päiviä ennen syömistä, kun sopiva hetki niiden syömiseen tulee vasta parin-viiden päivän päästä. Yli viikon vanhaa ruokaa en syö, enkä anna muidenkaan syödä.
(juu, tiedän, on olemassa ihmisiä, jotka eivät voi syödä tähteitä koskaan milloinkaan, meillä semmoinen ei käy päinsä)
Meillä käytetään ihan reippaasti maitoa, jonka parasta ennen päiväys on yli kymmenen päivää sitten - jos se maito maistuu ja tuoksuu ja näyttää hyvälle. Kuohukerma saattaa olla 3kk yli parasta ennen päiväyksen ennen käyttöä.
(vieraat saavat kuitenkin aina tuoreista aineksista valmistettuja tarjoiluja)
Kananmunat säilytän huoneenlämmössä, ne säilyvät pari-kolme kk yli parasta ennen päiväyksen. Ainoat kerrat, kun olen pilaantuneisiin muniin törmännyt, ne olivat pilalla jo paljon ennen sitä parasta ennen-päiväystä!
Meillä ei ole koskaan kukaan sairastunut ruokamyrkytykseen - ei myöskään aterioituaan kodin ulkopuolella ruokaloissa tai ravintoloissa. En seisota ruokia yön yli hellalla tms, käytän aina puhtaita välineitä ruuanlaitossa (leikkuulaudat, veitset, ottimet, joilla aineksia otan pakkauksista)