MIten saatte ne lasagnet keitettyä kokonaisina?
Kommentit (44)
Luultavasti tämä tulee sinulle järkytyksenä, mutta monet tekevät lasagnen niin, että esikypsentävät levyt keittämällä. Näin ne imevät uunissa vähemmän nestettä ja ruoka on nopeammin valmis.
Ei tarvitse kypsentää etukäteen vaan ladotaan vuokaan raakoina ja kypsyvät lasagnekastikkeessa uunissa ollessaan.
En tiedä. En ole ikinä tehnyt ruokaa lasagnesta vaikka tykkään kokata paljon.
Itse laitan ne raakana, turhia työvaiheita keittää ne ensin. Valkokastike imeytyy niihin hyvin uunissa. Ja levyjä voi pätkiä oikean kokoisiksi vuoan reunoille että kerrokset täyttyvät.
Ai että alkoi tehdä. Ielo itsetehtyä lasagnea. 😋
Kaikki pastat- makaroonikin vaan raakana nesteessä uuniin
Osta isompi kattila. Eivät ne levyt nyt niin suuria ole etteivät kymmenen litran kattilaan mahtuisi.
Voihan ne keittää paistinpannussa, yksi kerros kerrallaan.
Kokeilin fuskata valkokastikkeessa ja sekoitin creme fraicheen juustoraasteen ja käytin sen lasagneen. Hyvä tuli eikä tarvi sitä kokkareista jauhoa paistaa.
Kattila vesi kiehumaan ja laita lasagnet pystyyn kattilaan löystyvät tosi nopeasti ja mahtuvat kattilaan.
Vierailija kirjoitti:
Kokeilin fuskata valkokastikkeessa ja sekoitin creme fraicheen juustoraasteen ja käytin sen lasagneen. Hyvä tuli eikä tarvi sitä kokkareista jauhoa paistaa.
Mitä kokkareista jauhoa? Käytä enemmän voita.
Vierailija kirjoitti:
Luultavasti tämä tulee sinulle järkytyksenä, mutta monet tekevät lasagnen niin, että esikypsentävät levyt keittämällä. Näin ne imevät uunissa vähemmän nestettä ja ruoka on nopeammin valmis.
Mihin on näin kova kiire elämässä? Ideahan on juuri se, että lasagnelevyt imevät uunissa maukkaasta kastikkeesta makua.
Vierailija kirjoitti:
Kokeilin fuskata valkokastikkeessa ja sekoitin creme fraicheen juustoraasteen ja käytin sen lasagneen. Hyvä tuli eikä tarvi sitä kokkareista jauhoa paistaa.
Hyi.
osta esikeitettyjä levyjä ja heitä ne vuokaan kastikkeiden kanssa
Vierailija kirjoitti:
Luultavasti tämä tulee sinulle järkytyksenä, mutta monet tekevät lasagnen niin, että esikypsentävät levyt keittämällä. Näin ne imevät uunissa vähemmän nestettä ja ruoka on nopeammin valmis.
En ole koskaan kuullut, että kukaan niitä keittäisi makaronilaatikon makaronien tapaan, mutta itse käytän niitä kuumassa vedessä ennen vuokaan laittamista. Ei ne siitä pehmene enkä tiedä, onko sillä oikeastaan mitään merkitystä lopputuloksen kannalta.
Valkokastikkeesta tulee vähemmän kokkareista, kun käyttää karkeita vehnäjauhoja, ja antaa ensin voi-jauhoseoksen vähän jäähtyä ennen kuin lisää maitoa.
Vierailija kirjoitti:
Luultavasti tämä tulee sinulle järkytyksenä, mutta monet tekevät lasagnen niin, että esikypsentävät levyt keittämällä. Näin ne imevät uunissa vähemmän nestettä ja ruoka on nopeammin valmis.
Lasagne kypsyy n.30-40 minuutissa riippuen uunin tehosta. Enemmän menee aikaa siihen esikeittämiseen. Jos et saa kypsymään lasagnea siinä ajassa ja kypsennettyä ruokaa kokoon, on laitettu liikaa kastikkeita.
Vierailija kirjoitti:
Luultavasti tämä tulee sinulle järkytyksenä, mutta monet tekevät lasagnen niin, että esikypsentävät levyt keittämällä. Näin ne imevät uunissa vähemmän nestettä ja ruoka on nopeammin valmis.
Luutavasti tämä tulee sinulle järkytyksenä, mutta useimmat tekevät lasagnen niin, että latovat esimkypsentämättömät lasagnelevyt kastikkeiden kanssa uuniin. Vaikka ne imevät uunissa enemmän nestettä, se korvataan vähän kosteammilla täytteillä. Tämä vähentään lasagnen valmistukseen käytettävää aikaa ja energiaa, kun ei tarvitse keittää vettä niitä levyjä varten, ja se koko keittoprosessi jää väliin. Ruoka on siis nopeammin valmis.
Osta isompi kattila ja lakkaa kitisemästä.
Vierailija kirjoitti:
Luultavasti tämä tulee sinulle järkytyksenä, mutta monet tekevät lasagnen niin, että esikypsentävät levyt keittämällä. Näin ne imevät uunissa vähemmän nestettä ja ruoka on nopeammin valmis.
Hyvin harva, jos kukaan.
Mä teen rakettispagetista lasaknea uunissa, jauhelihaa ja itse tehtyä soosia lasakneen.
Ne pannaan raakana lasagnevuokaan ohjeen mukaan ja kypsyvät uunissa.