Miksi suomalaiset sipulit on aina osittain vihreitä?
Ärsyttävää että lähestulkoon aina joutuu heittämään 1/3 sipulista pois. Kun käy ulkomailla niin sipulit on ollut aina priimaa. Mikä siinä on niin vaikeaa kasvattaa täällä kunnollisia sipuleita?!
Ja puran nyt samaan toisenkin turhautumisen. Mangot on lähestulkoon aina kovia ja mauttomia. Jos yrittää antaa pöydällä päivän pari pehmentyä niin eiköhän ehdi mennä pilalle. Sama monissa hedelmissä, täysin mauttomia liian usein. Saispa kunnon mehukkaita ja maukkaita hedelmiä täälläkin.
Kommentit (11)
Mitä ihmettä horiset.
Sitäpaitsi hedelmiä ei Suomessa juurikaan kasva. Älä osta ulkomaan hedelmiä, osta kotimaisia marjoja.
Mitä se vihreä haittaa? Hyviä sipuleita ovat. Pitkässä säilytyksessä ylimmät kerrokset menevät löllöiksi, mutta loput kerrokset silti hyviä.
Vierailija kirjoitti:
Mitä ihmettä horiset.
Sitäpaitsi hedelmiä ei Suomessa juurikaan kasva. Älä osta ulkomaan hedelmiä, osta kotimaisia marjoja.
Minäkin ostan vain "kotimaisia" ruskeita "banaaneita" ja niistä purskahtaa niin ihku vaalea neste.
Samaa minäkin olen ihmetellyt aloittajan kanssa. Suomalaiset sipulit ovat yleisesti ottaen pieniä ja kitkeriä, kun taas ulkomaiset ovat isompia ja makeita. Ehkä kasvimaan lämpötilalla on osuutta sipulien kasvamiseen.
Oisko ulkomailla eri sipulilajikkeita? Ja kai se päivän pituuskin jotain tekee.
Mutta mitä se vihreys haittaa?
Miten pihalla ihmiset voivatkaan olla ihan kasvitieteen perusasioista? Että miksi sipuleista on vihreää? No, siksi kun ne kasvavat siten, että sipuli muodostuu vihreiden varsiensa kanssa.
Ai sä selvitit niiden poliittisen tilan? Vielä ne ehtii vaihtamaan vihreistä toisen puolueen kannattajiksi.
Suomalaiset maukkaat mangot ja hedelmät? :D
Ovat kasvaneet vähän turhan pinnalla.
Sipuleita on monen monta erilaista lajiketta ja niiden maku vaihtelee.
Kypsät mangot eivät kestä kuljetusta, joten kuskataan vähän raakoina, eikä niistä tule hyviä missään vaiheessa.
Mistä sinä ostat ne sipulit, jos saat vihreitä? Olisiko kyse jostakin sellaisesta lajikkeesta, joka vihertyy helposti? Näissä paikallisissa lähikaupoissa on ollut aivan tavallisia.
Aivan varmasti myös kasvupaikka vaikuttaa. Kyllä harmittaa, kun pohjoista ryvässipulia ei saa enää mistään. Lapin puikulaa sentään, kun itse kasvattaa. Sekin pottu on aivan erilainen napapiirin eteläpuolella kuin pohjoisessa.
Varmaan siksi, että Suomessa ei käytetä mitään kemikaaleja niiden kasvattamiseen. Ja se vihreä osuus, se on lehtivihreää, ja ihan syötävää.
(ei sillä, olen allerginen sipulille, joten minulle on ihan se ja sama, minkä värisiä ne ovat - periaatteesta kuitenkin vastustan ruuan heittämistä hukkaan pelkän ulkonäön vuoksi)