Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Aina se mies tekee väärin :o)

Vierailija
28.07.2010 |

Mies sulattaa lihan laittamalla sen kuumaan veteen. Minusta näin ei voi tehdä, mutta en osaa myöskään selittää miksi. Osaisiko joku kertoa olenko oikeassa vai en ja miksi?

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
28.07.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

miksi niin ei voisi tehdä? En tiedä, kun täälläkin usein sulatetaan liha samalla tavalla

Vierailija
2/9 |
28.07.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

niin tehtiin jo ennen mikroja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
28.07.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta erityisesti lihan kanssa olisin varovainen, koska se lihan pinta sulaa suht nopeasti, mutta sen keskus (esim. paistit, jauhelihaköntit) on kuitenkin kylmää. Eli jos lihan pinta on sulanut, jopa lämmin, se alkaa heti kasvamaan erilaisia bakteereita.



Helpoin ja nopein tapa on sulattaa mikrossa. Toinen yhtä hyvä vaihtoehto on kädenlämpöinen vesi, sen ei tarvitse olla kuumaa. Kolmas vaihtoehto on tietenkin ottaa ruoka sulamaan huoneenlämpöön pöydälle ajoissa.



Vierailija
4/9 |
28.07.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

eikä ole pöpöjä tullut.

Vierailija
5/9 |
28.07.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Myönnän siis miehelle olevani väärässä enkä enää naputa hänen sulattamistavoistaan :o)

Vierailija
6/9 |
28.07.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ottaa liha sulamaan jääkaappiin edellisenä päivänä.

Huoneen lämpöä en suosittele. Jos mikroa ei ole ja on kiire, niin kuumaan veteen sitten mielummin kuin huoneen lämmössä. Sillä mitä nopeammin liha sulaa lämpimässä, sitä hygieenisempää.

Meillä ukko laittoi eilen jäiset kanat terassille aurinkoon YÄKS. Käskin grillata ihan helvatun pitkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
28.07.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

lihat sulatetaan (siis jos halutaan vedessä sulatella) kylmässä vedessä!!!



Juurikin siis tuon aiemman selostukseen perustuen että keskeltä liha on vielä jäässä mutta pinnalla se on jo lämmintä jos kuumassa vedessä sulattelee...

Vierailija
8/9 |
28.07.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

kanasuikaleet sulavat nopeasti ja tasaisesti kuumassakin vedessä

lihat sulatetaan (siis jos halutaan vedessä sulatella) kylmässä vedessä!!!

Juurikin siis tuon aiemman selostukseen perustuen että keskeltä liha on vielä jäässä mutta pinnalla se on jo lämmintä jos kuumassa vedessä sulattelee...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
28.07.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhelihan voi kätevästi sulattaa laittamalla se paistinpannuun ja siinähän se paistuessaan sulaa.



Pienen määrän lihasuikaleita voi sulattaa kuuman veden alla. Tosin siinä irtoaa paljon kudosnestettä, joten liha sitkistyy. Mutta broilerin kanssa ei kaikille nyt ole niin väliä.



Kokonainen lihapala taas sulatetaan mieluiten jääkaapissa. Jos unohtui, niin sitten kylmässä vedessä. Jos laittaa kuumaan veteen, pinta alkaa kypsyä ja alhaisen lämpötilan takia kudosneste vuotaa ulos ja liha sitkistyy. Lisäksi lämmin vesi aloittaa bakteerien toimisen ja pilaantuminen alkaa. Koska liha kumminkin ilmeisesti pian kypsennetään, niin mikrobien kasvu ei niin haittaa, vaan ongelma on juuri sitkistyminen.



t: kokki ja kohtapuoliin valmis elintarvikeinsinööri