Miksei kotona leivotuista laskiaispullista tule yhtä hyviä kuin kaupan?
Yleensä itse leivottu pulla ja muu makea leivonnainen on itse tehtynä parempi mutta ei laskiaispulla 🤔.
Kommentit (13)
Kyllä tulee. Ellei jopa parempia. Et vaan osaa.
Mikä kaupan pullassa maistuu sinusta paremmalta?
Kyllä tulee hyvää. Vadelmahilloa ja vispattu kuohukerma, jossa aivan ripaus vaniljasokeria. Pitää tietty osata tehdä hyvä pullataikina.
Olen todella hyvä leipomaan erityisesti makeita leivonnaisia, mutta vaikka pulla nousee hyvin niin ei ole niin kuohkea kuin kaupan pulla. Myös se vispikerma on ihan eri hyvää kaupan (siis leipomojen) tekemänä.
Ap
Tavallaan ymmärrän, mitä ap tarkoittaa. Toki pidän itse kaupan pullia huonoina, mutta jos tykkää siitä teollisesta mausta niin eihän sitä kotona aikaiseksi saa.
Vierailija kirjoitti:
Olen todella hyvä leipomaan erityisesti makeita leivonnaisia, mutta vaikka pulla nousee hyvin niin ei ole niin kuohkea kuin kaupan pulla. Myös se vispikerma on ihan eri hyvää kaupan (siis leipomojen) tekemänä.
Ap
kauppojen laskiaispullien kerma on joko tehty täyskermasta tai sitten se voi olla diplomaattikermaa, kannattaa kysyä leipomosta millä reseptillä kermaaahtonsa on tehty
pullat ovat kuohkeita, koska ne tehdään erityisellä laskiaispullareseptillä. hiukan enemmän hiivaa, kohotus kaksi kertaa ja sitten vielä taikina jätetään erityisen lötköksi, sellaiseksi, että siitä voi juuri ja juuri muovata pullat
olen itse leipäkoneella onnistunut tekemään samanlaista pullaa kuin kauppojen laskiaspullat. Leipäkone vaivaa taikinaa _todella_ pitkään ja koko taikinan valmistuts kestää 1 1/2 tuntia.
Itse tehty mantelimassa on niin hyvää, ettei sellaista kaupasta saa!
Älä laita kananmunaa pullataikinaan ja jätä riittävän löllöksi ennen kohotusta.
Kyllä yksi muna pitää hyvässä pullataikinassa olla.
Onko korona vienyt makuaistisi. Teollisesti valmistetut viikon säilyvät laskiaispullat kaupasta eivät maistu miltään.