Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mämmi: Aloittelijalle sopiva ohje.

Aloittelijalle sopiva mämmiohje
28.01.2023 |

Aloittelijalle sopiva mämmi ohje.

Kuumenna isossa vähintään 6-7litran kattilassa 3,5 litraa vettä 70 asteiseksi. Sekoita samalla 400 g mämmimaltaita ja 1100 g karkeita ruisjauhoja kuivina valmiiksi kulhoon.

Lisää kulhosta vähitellen ja koko ajan sekoittaen mallas-ruisjauhoseos 70 asteiseen veteen, niin että saat sakeahkon puuromaisen mämmiseoksen. Laita kansi kattilaan.

Laita mämmiseoskattila noin 70 asteiseen uuniin ja anna imeltyä välillä sekoittaen noin 3-4 tuntia.

Lisää imellettyyn mämmiseokseen 1 ruokalusikallinen jauhettua npomeranssinkuorta. Lisää suolaa noin 1 teelusikallinen ja 1 desilitra siirappia. Nykyisin jätetään usein siirappi pois ja myös pomeranssin kuoren voi jättää pois. Ohenna tarvittaessa mämmiseos kuumalla vedellä niin että saat sakean notkean vellimäisen mämmiseoksen.

Laita mämmiseos lasiseen tai keraamiseen vuokaan. Paista aluksi noin 180 asteisessa uunissa noin 1/2 tuntia ja alenna uunin lämpötila noin 130 asteeseen. Lisää paistamisen aikana vuokaan pinnalle 3-4 kertaa muutama ruokalusikallinen vettä estämään kuorettumista. Näin voit paistaa täysiä vuokia. Näin mämmi ei kuivu eikä korppuunnu ja saat mehevän mämmin. Jos mämmiä on vuokassa vain ohut kerros, niin mämmi korppuuntuu yllättävänkin helposti.
Paista aloittajalle sopivan ohjeen mukaista mämmiä sähkölieden uunissa noin 3 tuntia.

Tarjoile mämmi perinteisesti maidon, kermamaidon tai kerman ja sirotesokerin kanssa. Tai vaniljakastikkeen, tai appelsiinikuorihillon tai kermavaahdon kanssa. Kermavaahdon tai muiden vaahtojen kanssa saat erilaisilla lisukkeilla mämmistä näyttäviä jälkiruoka-annoksia

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kaksi kolme