Oletteko viime aikoina törmänneet vedellä jatkettuihin elintarvikkeisiin?
Hinnat vaan nousee, mutta mitä vielä! Jotkut elintarvikevalmistajat ovat alkaneet aivan päivänselvästi lisäämään vettä tuotteisiinsa. Laihaa jogurttia ja smoothieta myydään samana tuotteena kuin ennen laimennusta.
Oletteko huomanneet saman? Miten tyhmänä kuluttajia oikein pidetään
Kommentit (49)
Muutama vuosi sitten ostin Xtra ketsuppia. En ostanut toista kertaa. Vaikka olisi valuttanut suodatinpussin läpi, suodattimeen tuskin olisi jäänyt juuri mitään.
Mitä tarkoittaa "aivan päivänselvästi"?
Jogurttipurkin kylkeen laitettu ainesosaluettelo kertoo mitä tuotteen valmistukseen on käytetty. Luuletko että valmistajat riskeeraa oman bisneksen sillä että jättävät kertomatta sen mitä heille elintarvikelain mukaan täytyy tuotteesta kertoa?
Viili on alkanut olla vetisempää...
Saarioisten lanttulaatikko oli nyt jouluna tavallista vetisempää.
Vierailija kirjoitti:
Saarioisten lanttulaatikko oli nyt jouluna tavallista vetisempää.
Ei ollut.
Ihmettelin joku aika sitten kun tomaattimurskasta erottui vettä vaikka kypsensin ruokaa aika pitkään. En ole ennen huomannut.
Vierailija kirjoitti:
Vesijäätelö
Halvimpiin jäätelöihin pumpataan ilmaa, joka tekee jäätelöstä kuohkeampaa. Sitä ei ole kielletty koska ilma ei ole ainesosa.
Ja sen kyllä huomaa, on ihan eri fiilis lusikoida painavaa ja kivikovaa artesasaanijäätelöä, kun se on pelkkää kermaa. Valion jäätelöpaketit taas on höyhenenkevyitä ja sisältö höttöistä, kun siitä puolet on ilmaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vesijäätelö
Halvimpiin jäätelöihin pumpataan ilmaa, joka tekee jäätelöstä kuohkeampaa. Sitä ei ole kielletty koska ilma ei ole ainesosa.
Ja sen kyllä huomaa, on ihan eri fiilis lusikoida painavaa ja kivikovaa artesasaanijäätelöä, kun se on pelkkää kermaa. Valion jäätelöpaketit taas on höyhenenkevyitä ja sisältö höttöistä, kun siitä puolet on ilmaa.
Paino ratkaisee se on vakio kotijätskiauton litran paketeissa.
Voi.
Olen pitkään ihmetellyt miksi nykyään voi räiskyy ja roiskuu kuumennettaessa ja ainoa selitys on voihin lisätty vesi. Veden ja rasvan sekoitushan tunnetusti rätisee pannulla.
Vierailija kirjoitti:
Ihmettelin joku aika sitten kun tomaattimurskasta erottui vettä vaikka kypsensin ruokaa aika pitkään. En ole ennen huomannut.
Tomaatista suurin osa ON vettä. Jotkin lajikkeet on vetisempiä, niissä on vähemmän hedelmälihaa ja enemmän siemeniä joita ympäröi vetinen hyytelö.
Tuo oli tehty vääristä tomaateista. Sen voi joko keitää kasaan tai soseutta kunnolla jolloin irtoneste vähenee.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vesijäätelö
Halvimpiin jäätelöihin pumpataan ilmaa, joka tekee jäätelöstä kuohkeampaa. Sitä ei ole kielletty koska ilma ei ole ainesosa.
Ja sen kyllä huomaa, on ihan eri fiilis lusikoida painavaa ja kivikovaa artesasaanijäätelöä, kun se on pelkkää kermaa. Valion jäätelöpaketit taas on höyhenenkevyitä ja sisältö höttöistä, kun siitä puolet on ilmaa.
Meinaat että 500g halpisjäätelöä painaa vähemmän kuin 500g artesaanijäätelöä?
Vierailija kirjoitti:
Voi.
Olen pitkään ihmetellyt miksi nykyään voi räiskyy ja roiskuu kuumennettaessa ja ainoa selitys on voihin lisätty vesi. Veden ja rasvan sekoitushan tunnetusti rätisee pannulla.
Tämä, Lidlin voi räiskyi ja roiskui pannulla ja rupesi heti palamaan pohjaan.
En osta enää.
En viime aikoina mutta jo yli 20 vuotta sitten huomasin että Piltti hedelmäsoseissa on puolet vettä ja itse hedelmää jotain 40 prossaa. Maissitärkkelyksellä suurustetta mangon makuista vesihyytelöä
Pingviini jäätelö on muuttunut kummallisen sitkeäksi ja tosiaan on pakastimesta otettuna pehmeää vaahtoa,
Aino jäätelö on kivi kovaa.
Lidln Kreikkalainen luonnonjugurtti on ihan yhtä hyvää kuin ennenkin. Ei ole jatkettu vedellä. Enkä muutenkaan usko tuohon vesi juttuun, en ole itse törmännyt moiseen. Ihmettelen kyllä että miksi esim. kynttilöitten hinta on kaksinkertaistunut.
Vettö, sokeria, kasviöljyjä, jauhoja.
Näistä on elintarvikkeet tehty jo 70-luvulta alkaen ja tulokset ovat näkyneet hyvin 2000-luvulla.