Hyvä makaronilaatikko.
Saan siitä vaan mautonta mössöä. Kuinka teet hyvän?
Kommentit (15)
Älä keitä makaronia. Tai jos keität, keitä lihaliemessä ja vain 1-2 min. Lihaliemen voi korvata tilkalla soijakastiketta valutettuun makaroniin.
Käytä hyvälaatuista maitoa, esim. Valion Luomu Täysmaito. Käytä myös Valion kuohukermaa, eilaa. Mausteeksi ripaus muskottipähkinää.
Snellmanin naudanjauheliha 7%. Mustapippuria, Meiran grillimaustetta (ei juustokuminaa).
Pitäisi olla myös hyvälaatuisia ja tuoreita kananmunia.
En tykkää yhtään makarooneista, enkä palstasta enkä spagetista, lasangesta jne....
Koska makaronit ovat MAAILMAN TYHJIN ruoka RAVINTOARVOLTAAN.
Pelkkää vettä ja valkoista jauhoja.
Mut, teen kyllä perheen toivomuksesta Makaronilaatikkoa.
Kuten tänäänkin.
Muunneltua makaronilaatikkoa.
Ruskistetun jauheliha-sipuli seoksen lisään pussillisen WOKKIVIHANNEKSIA .
Hauduta niitä pari minuuttia.
Keitä makaroneja PUOLET vähemmän kuin on ohjeessa.
Sit sekoitan keitetyt makaronit+jauheliha kasvismössön. MAUSTAN HYVIN.
Kaadan vuokaan.
Päälle munamaito.
Ja Nam Nam.
Ellet keitä makaronia, tee hiukan suurempi määrä munamaitoa. (Vuokaa ei saa täyttää, ettei paistettaessa kuohu yli.)
Minäkään en tykkää makaronista yms, en ole syönyt niitä ainakaan kahteen vuoteen. Koska on nykyään mautonta mössöä. Lannoitteet on kai niin huonolaatuisia nykyään.
Vierailija kirjoitti:
En tykkää yhtään makarooneista, enkä palstasta enkä spagetista, lasangesta jne....
Koska makaronit ovat MAAILMAN TYHJIN ruoka RAVINTOARVOLTAAN.
Pelkkää vettä ja valkoista jauhoja.Mut, teen kyllä perheen toivomuksesta Makaronilaatikkoa.
Kuten tänäänkin.Muunneltua makaronilaatikkoa.
Ruskistetun jauheliha-sipuli seoksen lisään pussillisen WOKKIVIHANNEKSIA .
Hauduta niitä pari minuuttia.
Keitä makaroneja PUOLET vähemmän kuin on ohjeessa.
Sit sekoitan keitetyt makaronit+jauheliha kasvismössön. MAUSTAN HYVIN.
Kaadan vuokaan.
Päälle munamaito.
Ja Nam Nam.
Makaroneja puolet vähemmän määrällisesti vai keitetään puolet vähemmän aika?
Ja millä maustat?
Kuulostaa herkulliselta sun makaronilaatikko!
Ei mua haittais syödä vehnän ydinossaa makaronina, mutta kun makaroni tehdään niin ala-arvoisesta vehnälaadusta, että tuntuu kuin tyhjää söisi. Vähän niin kuin rehuperuna.
Maakaroonia 5 dl
Jauhenliha 200 g
Siipulia 1 keskikoko
Valkkosipulia 2 kynsiä
Rasvattonmaito 5 dl
Kanamuna 4 kpl (tuore muna ei vanha)
Suola ripaus
Jeera ripaus
Valkopiippuri
Paparika ripaus
Paista maakarooni laatiko 175 asteta 40 minuutia.
Se tarvitsee maustepippuria, että siihen tulee se tietty maku.
Äsken tein todella hyvää:
Paketti (500g) Rummon täysjyvä - luomu- kierrepastaa
Keitetään puolittain kypsäksi
200g naudan jauhelihaa, lisäksi sipulia, raastertua porkkanaa ja viipaloituja herkkusieniä, mausteeksi rouhittu suola ja pippuri, chilihiutale, hiukan curryä.
Munamaitoon 1 muna ja 4-5dl kevytmaitoa.
Uunissa 175 astetta reilu tunti, loppuvaiheessa voi lisätä juustoraastetta päälle, jos haluaa.
Oli todella hyvää! Ja tuosta tuli 4-5 annosta ainakin.
Kokeilee Aihisen makaroonilaatikkoa.
https://www.soppa365.fi/reseptit/pastat-ja-risotot-padat-ja-laatikot/ka…
Antaa makaronilaatikon muhia jääkaapissa yön yli ennen kypsentämistä. Näin makaronilaatikko saa lisää mehukkuutta ja sen voi kätevästi valmistella edellisenä päivänä.
Jauhelihaa 400 kg sikanautaa, paketti pekonia, sipulia, pakkaus sinihomejuustoa ja pussillinen 400 kg makaronia. Normi munamaito sekaan. On kuulkaa hyvää. Pieni miinus on että pierutkin haisee tuon jälkeen sinihomejuustolle.
Mun makaronilaatikkoon tulee: makaroni, jauheliha+sipuli-sekoitus, sulatejuusto, purjorenkaita, makaroni kerrokset. Pinnalle vielä purjoa ja sulatejuustoa.
Sipulia on aikas runsaasti jauhelihan seassa, suola + valkosipulijauhe, chiliä, savupaprikaa, joskus Taco-maustepussi, siis pyrin tekemään jauhelihasta tosi mausteista, jopa vähän överit, koska makaroni ei maistu miltään.
Tohon on sata eri ohjetta.
Mössöä saa jos keittää mössöksi ja hukuttaa nesteeseen.
Makua saa mausteilla.
Eri rakennetta eri palstoilla, keittiasteilla ja nesteen määrällä.
Muutakin saa nakata, pekonii kasviksiin kalaa lihaa tai mitä haluaa. Vaikka sieniä.
Mössöyden saa pois vähentämällä keittoaikaa ja nestettä. Oli se sit munamaito, lihalientä tai kermaa.
Tarpeeksi jauhelihaa. Itse laitan joukkoon myös meetvurstikuutioita. Mausteita reilusti ja päälle punaleimaemmental-raastetta.