Olet ostamassa marjahilloa. Saman kokoinen purnukka alkuperämaa Kiina 2,99e, Puola 3,19e ja kotimainen 3,69e. Minkä ostat?
Pakkauksen koko, marjapitoisuus ja sokerin määrä tuotteissa on sama.
Minkä ostaisit ja millä perusteella?
Kommentit (161)
Ostaisin näistä varmaan kotimaisen. Metsät täällä varmaan puhtaampia ja koko tuotantoprosessi lähempänä.
Vaikka rahasta onkin tiukkaa, niin kiinalaista en ostaisi ikinä. Jäljelle jääneissä taas on niin pieni hintaero, että siksi valitsen suomalaisen sillä oletuksella tietenkin, että marjat on suomalaisia. Jos ei, niin sitten riippuu siitä mistä puolalaisen ja suomalaisen marjat tulee.
Ostaisin kiinalaisen, onhan suurin osa ruoka- muusta teollisuudesta siirtynyt sinne.
Vierailija kirjoitti:
Ostaisin kiinalaisen, onhan suurin osa ruoka- muusta teollisuudesta siirtynyt sinne.
Kiinalaiset on ahkeria ja jos ei ole, niin puolue laittaa kyllä kuriin.
Kotimaisuudelle ei per yksi ruokailukerta tule hintaa montaa senttiä. Ei yksi hillopurkki kertaherkuttelulla mene.
Lähtökohtaisesti noista vaihtoehdoista kotimainen, mutta toki asiaan vaikuttaa muutkin seikat. Yleensä ostan ranskalaisen St Dalfourin hilloa, koska niihin ei ole lisätty ollenkaan sokeria. Toinen mistä tykkään on myös ranskalainen Bonne Maman.
Kotimaisen. Puolalaista en mielelläni ostaisi, jos kotimainenkin vaihtoehto on, ja kiinalaiseen en koskisi pitkällä tikullakaan. Kiinassa valmistettuja elintarvikkeita ei tulisi mieleenkään ostaa. Mieluummin olisin ilman sitä marjahilloa, jos ei olisi varaa ostaa kuin kiinalaista.
En ostaisi noista mitään.
Omat hillot kohta 20 vuotta.
Lisäksi, kiinalaiset voi laittaa purkkeihin mitä tahansa. En söisi mitään Kiinasta tulevaa.
Kyllä noilla hinnoilla vielä kotimaisen. Ainakin on sylttytehdas lähempänä, jos siitä löytyy jotain vikaa.
Meillä menee hilloa ehkä yksi purkki vuodessa, kotimainen siis ehdottomasti.
Ostaisin suomalaisen tuotteen. Nyt ruokabudjettini on ihan joustava, mutta silloin kun oli tosi vähän rahaa käytössä, mietin enemmän eri vaihtoehtojen välillä.
Minulle paljon on väliä myös tuotteen brändimielikuvalla. Voisin ostaa ranskalaisen hillon etiketin takia tai vaikkapa peribrittiläisen hillon skonssien kanssa syötäväksi.
Kotimaista. Suomalainen ruoka on puhdasta. Jotain hyötyä kaikesta säännöstelystä on.
Suomalaisen. Toivottavasti marjat on kotimaisia.
Vierailija kirjoitti:
Lähtökohtaisesti noista vaihtoehdoista kotimainen, mutta toki asiaan vaikuttaa muutkin seikat. Yleensä ostan ranskalaisen St Dalfourin hilloa, koska niihin ei ole lisätty ollenkaan sokeria. Toinen mistä tykkään on myös ranskalainen Bonne Maman.
On tullut itsekin ostettua esimerkiksi viikunahilloa tältä merkiltä.
Mutta vaikka lukee että ei lisättyä sokeria niin nesteenä on sokerinen mehu. Eli siinä missä yhdessä hillossa on raaka-aineina Marja/hedelmä, vesi ja sokeri - tällä mikä mainostaa että ei lisättyä sokeria on raaka-aineet Marja/hedelmä, rypäle- ja taatelimehu ja se mehu on sokerista.
Eli sokeripitoisuus voi olla aika samaa kuin noissa missä on lisättyä sokeria ja se itse vaikkapa marjapitoisuus on 50%.
Kotimaista. Hillo ei mitenkään kuulu perusruokavaliooni arjessa, että voi sitä kerran kymmeneen vuoteen kotimaista hilloa ostaa, jos pakko on.
Joo jos saatan ehkä jotain kakkua varten kerran vuodessa ostaa hillopurkin, niin ei kaada budjettia ostaa kotimaista. Siitäkin jää paljon käyttämättä, kun ei meillä leivota eikä mene muutenkaan.
Kuka syö hilloja päivittäin tai viikoittain?
Jos siis samat kalorit ja aineosat niin kiinalaisen tietenkin.