Lue keskustelun säännöt.
Miten paistetaan se paras kinkku?
09.12.2022 |
Sadassa asteessa sisälämpötila 80 asteeseen vai?
Kommentit (4)
Riippuu kypsyydestä, minkä haluat. 75-100
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
75 on minusta semmoinen alipaistetun tuntuinen, rutisee hampaissa. 85 pitää olla vähintään, että on pehmeän kypsä. Joskus on yön aikana livahtanut 90 asteeseen, sillon pitää antaa vetäytyä kunnolla, ennen kuin siivuttaa. Paistopussi käytössä, syväreunainen pelti pitää olla, tavallinen uuni, lämpötila 120 astetta, puolen yön aikaan uuniin, niin on aamulla valmis.
Kaikkein tärkeintä on ostaa tai lainata paistomittari ja työntää se kinkkuun silleen ettei se kosketa luuta. Kinkun voi laittaa uuniin/takkaan/grilliin ja melkein mihin lämpötilaan vaan, jopa jäisenä vaikka itse kyllä sulatan kinkun ensin jos ei se ole tuoresuolattu.
Itse käytän tavallista sähköuunia ja noin 120 asteen lämpöä. Laitan kinkun uuniritilälle ja ritilän alapuolelle reunallisen uunipellin jossa on aika reilusti vettä. Silloin kinkusta tippuva rasva ei ala kärytä. Jotkut käyttää paistopussia.
Kinkku on mehevän kypsä kun sisälämpötila on 74-75 astetta. Jos haluat ylikypsän kinkun paista kunnes sisälämpötila on 82-83 astetta.
Kun kinkku on jäähtynyt vähän aikaa poista verkko ja jos haluat kuorruta sinapilla ja korppujauholla. Säilytä kypsä kinkku kylmässä ja vaikkapa muovikuvun alla.,