Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kotimaiset vihannekset on talvella vain rikkaiden ruokaa

Vierailija
05.11.2022 |

Tavan kansa syö vain ulkolaista jos siihenkään on varaa.

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
05.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainahan ne on kalliita kun pitää kasvihuoneessa kasvattaa

Vierailija
2/18 |
05.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitten käsketään suosimaan kotimaista ja kasviksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
05.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Belgian ja Puolan vihannekset nam nam! Mautonta vesiliejua (jäähilettä kaikissa!)

Vierailija
4/18 |
05.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kotimaisia kasviksia voi kasvattaa itsekin. Juureksia saa syksyllä kaupasta edullisesti. Ne voi raastaa tai esikeittää kuutioiksi ja sitten pakastaa. Raasteet syömme laatikkoruokien lisänä ja kuutiot käytämme keitoissa.

Vierailija
5/18 |
05.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lantulla ja porkkanalla sitä on ennenkin eletty ja ihan kotimaista. Ja sipulia.

Vierailija
6/18 |
05.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei niissä ole juuri mitään välttämätöntä ihmiselle, se on vain sitä väriä lautaselle. Kuituja ja vitamiineja saa muualtakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
05.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Höpö höpö. Hyvin pystyy ostamaan, kun ei niitä kuitenkaan kilotolkulla kuussa syödä. 

t. työtön

Vierailija
8/18 |
05.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Anteeksi nyt, mutta kotimaiset juurekset ovat halpoja. Minä syön tänään kaalilaatikkoa, itse keittämiäni punajuuria ja puolukkasurvosta.

Tiedän, että köyhyys ei ole kivaa, mutta kurkku ja tomaatti läpi talven eivät ole mikään ihmisoikeus tai edes hyvää.

Kohta alkaa idätyskausi. Tarvitset linssejä, mungpapuja, lasipurkin ja siivilän. V. 1923 syntynyt mumminikin idätti talvisin. Halpaa ja tuoretta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
05.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kotimaisia vihanneksia on lähinnä kurkku ja tomaatti. Kummassakaan ei ole mitään välttämätöntä, mitä ei saisi jostain muusta kasviksesta. Juurekset ovat talvella edullisia. 

Vierailija
10/18 |
05.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

On vai?

Ostin tänään mm 1kg kotimaisia tomaatteja, paprikan, perunoita, salaattia, lehtikaalta, punajuuria, kelta,-ja punasipulia, porkkanoita jne+hedelmistä keltaisia kiiwejä, omenoita, rypälerasian, Bruno klementiinejä, luumuja ja päärynöitä, eihän niihin mennyt kuin n.55€.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
05.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ostin tällä viikolla palsternakkaa, punajuurta ja perunaa. Hintaa tuli alle 3€ ja niistä saa useamman ruuan. Toki aterian kokonaishinta on suurempi, koska ruokaan tulee muutakin kuin mainittuja. Nuo vain olivat aterian halvimmat raaka-aineet. Ja kotimaisia. 

Vierailija
12/18 |
05.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

On vai?

Ostin tänään mm 1kg kotimaisia tomaatteja, paprikan, perunoita, salaattia, lehtikaalta, punajuuria, kelta,-ja punasipulia, porkkanoita jne+hedelmistä keltaisia kiiwejä, omenoita, rypälerasian, Bruno klementiinejä, luumuja ja päärynöitä, eihän niihin mennyt kuin n.55€.

Missä päin Suomea kasvaa kiiwejä, rypäleitä, Bruno klementiinejä? Tai marraskuussa luumuja ja päärynöitä?  Ja oliko nuo muutkaan kotimaisia?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
05.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu mitä vihanneksia ostat. Liha on kalliimpaa kuin suurin osa kotimaisistakin vihanneksista edelleen, joten jos säästää haluat niin siinä kohde.

Vierailija
14/18 |
05.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Isäsi oli vihannes kun sua teki

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
05.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Anteeksi nyt, mutta kotimaiset juurekset ovat halpoja. Minä syön tänään kaalilaatikkoa, itse keittämiäni punajuuria ja puolukkasurvosta.

Tiedän, että köyhyys ei ole kivaa, mutta kurkku ja tomaatti läpi talven eivät ole mikään ihmisoikeus tai edes hyvää.

Kohta alkaa idätyskausi. Tarvitset linssejä, mungpapuja, lasipurkin ja siivilän. V. 1923 syntynyt mumminikin idätti talvisin. Halpaa ja tuoretta.

Samaa mieltä! Lisäksi kasvatan talvisin ikkunalaudalla auringonkukan ja herneen versoja; hyvänmakuisia, edullisia.

Vierailija
16/18 |
05.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Anteeksi nyt, mutta kotimaiset juurekset ovat halpoja. Minä syön tänään kaalilaatikkoa, itse keittämiäni punajuuria ja puolukkasurvosta.

Tiedän, että köyhyys ei ole kivaa, mutta kurkku ja tomaatti läpi talven eivät ole mikään ihmisoikeus tai edes hyvää.

Kohta alkaa idätyskausi. Tarvitset linssejä, mungpapuja, lasipurkin ja siivilän. V. 1923 syntynyt mumminikin idätti talvisin. Halpaa ja tuoretta.

Samaa mieltä! Lisäksi kasvatan talvisin ikkunalaudalla auringonkukan ja herneen versoja; hyvänmakuisia, edullisia.

Juuri näin. Toki noissa auringonkukan siemenissä olisin varovainen, salmonellan vuoksi. Muutenkin idätys on ihan loistava tapa, kunhan välineet ovat puhtaat. Kaupasta ostettavat idätetyt mung-rucola yms. idut ovat todella kalliita. Sama juttu niissä pikkusalaattipusseissa.

Vierailija
17/18 |
05.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kotimaisia kasviksia voi kasvattaa itsekin. Juureksia saa syksyllä kaupasta edullisesti. Ne voi raastaa tai esikeittää kuutioiksi ja sitten pakastaa. Raasteet syömme laatikkoruokien lisänä ja kuutiot käytämme keitoissa.

Juureksia nyt ei kannata pakastella. Niitä saa kaupasta koko talven ihan sopuhintaan. Niitä kun ei kasvatella kasvihuoneissa. Kasvihuonetuotteet on kalliita; tomaatit, kurkut, salaatit jne. ei juurekset.

Vierailija
18/18 |
05.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Anteeksi nyt, mutta kotimaiset juurekset ovat halpoja. Minä syön tänään kaalilaatikkoa, itse keittämiäni punajuuria ja puolukkasurvosta.

Tiedän, että köyhyys ei ole kivaa, mutta kurkku ja tomaatti läpi talven eivät ole mikään ihmisoikeus tai edes hyvää.

Kohta alkaa idätyskausi. Tarvitset linssejä, mungpapuja, lasipurkin ja siivilän. V. 1923 syntynyt mumminikin idätti talvisin. Halpaa ja tuoretta.

Samaa mieltä! Lisäksi kasvatan talvisin ikkunalaudalla auringonkukan ja herneen versoja; hyvänmakuisia, edullisia.

Juuri näin. Toki noissa auringonkukan siemenissä olisin varovainen, salmonellan vuoksi. Muutenkin idätys on ihan loistava tapa, kunhan välineet ovat puhtaat. Kaupasta ostettavat idätetyt mung-rucola yms. idut ovat todella kalliita. Sama juttu niissä pikkusalaattipusseissa.

Teen kg linssipaketista 8 krt linssikeiton. Idätys on se juttu. Linssit ei ole kotimaisia, mutta halpa raaka-aine joka tapauksessa.

Sekaan mausteita, sipulia ja porkkanaa tomaattimurskan lisäksi